Лайм

В Іспанії обрали найкращий сир - він отримав премію World Cheese Awards 2021

На фестиваль з'їхалися сировари з більш ніж 40 країн світу

В Іспанії відбувся щорічний масштабний конкурс сирів World Cheese Awards, у рамках якого обрали найкращий продукт 2021 року. Переможцем став м'який козячий сир під назвою Olavidia - він випередив понад чотири тисячі конкурентів із 40 з лишнім країн.

Як пише CNN, сир-переможець від іспанського виробника Quesos y Besos ("Сири та поцілунки") отримав 103 голоси. За словами британського судді Джейсона Хайндса, Olavidia має "багату, спокусливу, кремоподібну текстуру", а також "насичені аромат та смак".

Фото: facebook.com/internationalcheesefestival

Найкращий сир 2021 року виготовляється у невеликій сироварні, яка розташована в іспанському місті Хаен, відомому своїми оливками. У компанії працює лише 6 співробітників. Olavidia має помітну чорну смугу посередині, а дозрів він з використанням Penicillium Candidum та золи оливкових кісточок.

Фото: facebook.com/quesosybesos

У 2021 році конкурсантів оцінювали близько 250 суддів, включаючи технологів, продавців сиру, шеф-кухарів та сомельє. Вони оцінювали зовнішній вигляд продукту, запах, консистенцію і текстури та, звичайно ж, смакові якості.

Друге місце у конкурсі World Cheese Awards 2021 зайняв французький сир Fromagerie Berthaut, витриманий у спирті Marc de Bourgogne. Він утримував лідерські позиції до останнього.

Нагажаємо, найкращим сиром 2019 року було визнано американський органічний сир із пліснявою Rogue River Blue. 2020 року щорічна сирна битва не проводилася через пандемію Covid-19.

  • Тим часом лексикографи Оксфордського словника англійської мови обрали головне слово 2021 року, і з ним важко посперечатися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування