Лайм

Помер ведмідь-кіноактор Барт II - клишоногий знявся в "Грі престолів" та "У диких умовах"

Останнім часом він сильно хворів

У віці 21 рік помер ведмідь на ім'я Барт II, який прославився завдяки зйомкам у низці гучних проектів - серіалі "Гра престолів", фільмах "У диких умовах", "Ми купили зоопарк", "Доктор Дулітл 2" та багатьох інших.

Як повідомляє The Hollywood Reporter, волохатий актор мирно помер минулими вихідними. Останнім часом клишоногий сильно хворів, і до останнього подиху знаходився у своєму будинку в американському місті Хібер-Сіті, штат Юта.

Барт ІІ народився 20 січня 2000 року. Ведмедик залишився сиротою, після того як його маму вбили на Алясці. Маля знайшов військовослужбовець Грегорі Фішер і забрав його до себе додому.

У квітні того ж року ведмедика усиновили відомі дресирувальники Дуг і Лін Сеус, вони назвали гризлі на честь свого померлого вихованця ведмедя Барта - одного з найвідоміших звірів-кіноакторів 90-х років. Ведмедика приспали у травні 2000-го під час зйомок документального фільму Бреда Пітта "Вирощуючи гризлі" - у клишоногого був рак правої лапи.

Ведмідь Барт II із Дугом Сеусом у 2010 році Фото: wikiboard.ru

Як і його попередник Барт II з'являвся у багатьох голлівудських фільмах і телесеріалах, а також був послом фонду Vital Ground, який займається забезпеченням проживання диких тварин, які перебувають під загрозою зникнення.

"Він зробив величезний внесок у збереження довкілля гризлі. За два десятиліття, протягом яких він був послом фонду Vital Ground, за допомогою харизми Барта нам вдалося зберегти сотні тисяч акрів землі, на якій мешкають його родичі гризлі та інші види тварин", - сказав виконавчий директор фонду Райан Латі.

  • У національному парку Вірунга, розташованому на території Демократичної Республіки Конго, після тривалої хвороби померла горила Ндакаші. Вона прославилася у соцмережах після забавного селфі.
  • У США у віці 20 років помер кінь на ім'я Великий Джейк. У 2010 році Книга рекордів Гіннеса назвала його найвищим конем у світі, і з того часу ніхто не зміг побити його рекорд.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші