Лайм

В Австралії голоси птахів обійшли пісні ABBA та Мераї Кері у музичних чартах

Звуки 53 видів тварин зібрали в одній платівці

Поки стрімінговий сервіс Apple Music підбиває підсумки 2021 року, світ підкорює новий альбом із голосами австралійських птахів. Звуки зникаючого виду тварин опинилися у п'ятірці найкращих альбомів у головному австралійському хіт-параді Aria.

Альбом під назвою "Songs of Disappearance" став популярнішим за таких виконавців, як Abba,The Weeknd та Мераї Кері. Платівка включає спів птахів 53 видів Австралії, які знаходяться під загрозою зникнення.

Фото: GETTY IMAGES

Цікаво, що для того, щоб записати голоси деяких тварин, звукооператору Девіду Стюарту довелося безліч годин просидіти в кущах і вичікувати потрібного моменту. Чоловік збирає та записує унікальні звуки природи вже понад 30 років.

"Цей альбом - особлива робота, в якій зібрані голоси унікальних видів птахів. Вони можуть назавжди зникнути з планети Земля, якщо ми не об'єднаємось, щоб захистити їх", - сказав The Music Network генеральний директор BirdLife Australia Пол Салліван.

Альбом був випущений 3 грудня, і того ж дня в соцмережах запустили кампанію, щоб альбом потрапив у австралійські музичні чарти продажу Aria. Ця ідея виявилася життєздатною - "Songs of Disappearance" потрапив в історію, ставши першим у своєму роді альбомом, що увійшов до п'ятірки найкращих. Весь прибуток від продажів піде на проекти BirdLife Australia, які займаються захистом природи.

В університеті Чарльза Дарвіна було проведено дослідження, яке показало, що кожен шостий австралійський птах зараз перебуває під загрозою - 216 із 1299 видів. Понад 300 експертів, які взяли участь у цьому експерименті, заявили, що зміна клімату наближає види австралійських птахів до зникнення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil