Лайм

Де відсвяткувати Новий рік: найцікавіші локації та події у Києві

Розваги на будь-який смак та гаманець

Новорічні свята в Києві можна провести весело та різноманітно: у цю пору столиця пропонує безліч розваг для дітей та дорослих. Якщо ви ще не визначилися, куди піти на Новий рік, вивчіть добірку найцікавіших зимових локацій та заходів. Серед них - яскраві шоу, ковзанки просто неба, фудкорти, виступи, ярмарки та прогулянкові маршрути.

"Зимова країна на ВДНГ"

Венеціанська карусель у "Зимовій країні на ВДНГ" Фото: Артур Лагода

Під час зимових канікул відвідувачі "Зимової країни на ВДНГ" зможуть обрати розваги на різний смак: флешмоби, концерти українських артистів, квести та розіграші, а в новорічну ніч - святкування до ранку.

Програма розпочнеться вдень 31 грудня – на центральній площі ВДНГ відбудеться прем'єра мюзиклу "Чарівна казка Зимової країни". Його показуватимуть щодня о 14.00 та 17.00 до 9 січня, а після вистави феї-метелика, ельфи, сніговики та інші герої проходитимуть святковим парадом алеями комплексу. Приєднатися до них зможуть усі охочі.

Фуд-корт, ковзанка, гірки, Венеціанська карусель, колесо огляду та вуличні атракціони на ВДНГ працюватимуть у новорічну ніч до 3 години.

Де: ВДНГ

Коли: 11.12.21 по 06.03.22

Арка Дружби народів

Одна з головних київських локацій на Новий рік-2022 – святкова зона біля Арки Дружби народів. Під час прогулянки від Арсенальної площі, через Маріїнський парк, Скляний міст, Володимирську гірку до самого Подолу зупиніться у найкрасивішій точці на піку цього маршруту. Тут на гостей чекає прихована від вітру лаунж-галерея, з якої відкривається гарний вид на Київ.

На локації розташований бар, де гості зможуть зігрітися гарячими напоями, а серцем її стала розкішна ялинка, поряд з якою захочеться зробити пам'ятні фото.

Де: Арка Дружби народів

Roshen Winter Village

Тут розташувався один з найбільших новорічних катків Києва просто неба, а також європейський ярмарок зі смачним глінтвейном, солодощами та гарячими частуваннями. Також у Roshen Winter Village відкрилася Резиденція Санти, де представлено п'ять локацій: картинна галерея з гігантським розфарбовками; майстерня для створення унікальної іграшки на згадку; інтерактивна локація Тік-Ток для драйвового настрою та запису власного тік-ток тренда; зустріч та фотосесії зі стильним та драйвовим Санта-Клаусом.

Де: проспект Науки 1, Київ

Коли: з 29 листопада 2021 до 28 лютого 2022

Вартість (ковзанка): 170-290 грн

Шоу-подорож "Кібер Санта. Інший вимір"

Цієї зими глядачі зможуть насолодитися концептуально новим новорічним шоу "Кібер Санта. Інший вимір". Над проектом працювали творці грандіозних зимових постановок "Winterra" та "Вартові мрій".

У шоу будуть повністю стерті кордони між глядачами, сценою та акторами - у ньому не буде звичного залу для глядачів і сидячих місць, а відвідувачі вирушать у фантастичну подорож між трьома сценами і самі опиняться в епіцентрі сюжету, ставши частиною вистави.

Де: ВДНГ, павільйон №9

Коли: з 11 грудня до 9 січня.

Вартість: 690 грн

Музей Нового року

Фото: Getty Images

Музей Нового року – нова локація "Зимової країни на ВДНГ". Гості музею познайомляться з історією ялинки, дізнаються цікаві факти про ялинкові прикраси, про феномен "Ялинки у шафі" та заборону Різдва, про традиції святкування протягом століть.

Родзинкою музею стануть новорічні сімейні реліквії, які передавалися з покоління до покоління і раніше не виставлялися на загальний огляд: перші іграшки кінця ХІХ та початку ХХ століття; справжні музейні експонати – ватяні іграшки та перші скляні ялинкові прикраси; персонажі казок та казкові звірі; металеві дротяні іграшки, виготовлені із залишків військової техніки; Діди Морози та Снігуроньки 50-60-х років; антикварні ялинкові прикраси; найдорожчі ялинкові прикраси світу.

Де: ВДНГ, павільйон №9

Коли: з 11 грудня до 9 січня, 10.00-21.00

Вартість: 60 грн

Новорічна ніч та Резиденція Нового року у "Парку Київська Русь"

У ніч з 31 грудня на 1 січня 2022 у Стародавньому Києві князівства Київська Русь пройде грандіозна святкова розважальна програма з кінними виступами, колоритними персонажами, традиційними середньовічними забавами, танцями, живим вокалом та запальним шоу. Також на гостей чекають шоу двійників та інтерактивний мюзикл з вогняними спецефектами, який буде цікавий і дорослим, і дітям. А ще - смачні гарячі страви, напої та настоянки, безкоштовне катання на конях, подарунки та феєрверк.

2-7, 09-10 і 16-17 січня у парку можна буде переглянути яскраву театралізовану виставу. Театр Стародавнього Києва підготував шоу, яке буде цікавим та повчальним для дітей і дорослих. Ви зможете не лише побачити оригінальну постановку, а й стати безпосереднім учасником казки! Лише у Стародавньому Києві можна буде почути відтворення давно забутої мови – давньослов'янської, адже постановка відбуватиметься саме цією мовою.

Де: Київська область, Обухівський район, село Копачів

Вартість: 150–395 гривень.

Зимова казка у "Добропарку"

Фото: https://www.facebook.com/dobropark.ua

На вас чекає чарівний ліс, яскраві декорації, парк ілюмінацій, снігова гірка, фудкорт та пишно одягнена красуня-ялинка. Також для відвідувачів Добропарку вперше відчинить свої двері Резиденція Доброчара – доброго українського чарівника. Її площа становить 780 кв. м, а кожна зона огорнута таємничою атмосферою справжнього Різдва. У Резиденції вас зустрінуть помічники Доброчара – казкові ельфи Добрики, які проведуть у вітальню Чарівника. Сам Доброчар чекатиме вас у своєму кабінеті, щоб привітати зі святами та зробити яскраві фотографії на згадку.

Де: с. Мотижин, Макарівський район

Коли: 4 грудня – 30 січня

Вартість: 250-350 грн.

Головна ялинка країни на Софіївській площі

Фото: Getty Images

Цього року новорічна красуня стала ще вищою – її висота 31 метр. Ялинку прикрашають 20 000 іграшок червоно-золотого кольору та яскрава 10-кілометрова гірлянда, що утворює великий казковий купол. Навколо святкового дерева облаштували найбільший Різдвяний вертеп, працює ковзанка на 400 кв. м, дитячі атракціони, різноманітні фотозони та ярмарок з фуд-кортом.

Де: Софіївська площа у Києві

Коли: з 18 грудня

Новорічна локація на Подолі

На Подолі розташована велика крижана ковзанка (на ній також встановлена альтанка для відпочинку, кав'ярня та сцена), велика снігова гірка, атракціони, а також резиденція Святого Миколая.

Де: Поділ

Коли: з 19 грудня

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування