Лайм

Справжній Аквамен: після цунамі в Тонга чоловік 27 годин провів у відкритому океані

Героїчний вчинок не залишився поза увагою

57-річний житель тихоокеанської країни Тонга Лісала Фолау отримав прізвисько Аквамен (герой популярних коміксів і фільмів) після того, як провів 27 годин у відкритому океані. Його змило потужне цунамі, яке накрило острови після виверження підводного вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хаапай.

Чоловік розповів, що дев'ять разів йшов під воду, перш ніж йому вдалося схопитися за колоду та дістатися безпечного місця. Про це повідомляє CNN. "На восьмий раз я подумав, що наступне занурення під воду стане останнім. Мої руки – це єдине, що утримувало мене", - сказав Лісала.

Лісала Фолау (у центрі) Фото: CNN

Колишньому тесляру Фолау довелося подолати відстань 7,5 кілометрів – до берегів острова Тонгатапу. При цьому він страждає на інвалідність і насилу може ходити.

Виявляється, у чоловіка була потужна мотивація, яка допомогла йому вижити в ситуації, що склалася. "Я чув, як мій син кличе мене на суші, але не хотів відгукуватися, щоб він не поплив шукати мене", - зізнався Аквамен.

Фото: Getty Images

"Хвилі то тут, то там... У мене все в голові запаморочилося... Що спало на думку в той момент, так це розуміння того, що в морі є життя і смерть. Поки не допливеш берега, ти насправді не знаєш, живий ти чи мертвий", - додав чоловік.

Героїзм 57-річного жителя Королівства Тонга не залишився непоміченим у соціальних мережах. Люди стали називати його Акваменом, проте сам Лісала відповів, що гадки не має, що це за персонаж.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, що в тихоокеанській країні Тонга 14 січня відбулося виверження підводного вулкана Хунг Тонг Хунг Хаапай, яке спровокувало серію цунамі. Через це по всьому архіпелагу перестали працювати мобільний зв'язок та інтернет. Виверження призвело до невеликих цунамі в Японії та на західному узбережжі Південної Америки та США. Після катастрофи вчені зафіксували потужні вибухи, грім та блискавки. Шлейф попелу, пари та газу піднявся приблизно на 20 км у повітря.

Прем'єр-міністр Тонги Сіаозі Совалені зробив заяву про руйнування та жертви після того, що сталося. За його словами, загинули щонайменше троє людей. Серед загиблих - 65-річна жінка на острові Манго, 49-річний чоловік на Номуці, а також британка Анджела Гловер.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Олександр Усик поборов Тайсона Ф'юрі. Українські зірки емоційно відреагували на історичну перемогу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Український боксер Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став чемпіоном світу. Дружина спортсмена Катерина Усик емоційно привітала коханого