Лайм

Конкурс пейзажної фотографії показав неймовірні роботи переможців – краса природи зачаровує

Деякі знімки виглядають як фантастичні картини

Престижний конкурс "Міжнародний пейзажний фотограф" (International Landscape Photographer of the Year) оголосив переможців 2021 року, в рамках якого журі обрало як окремі фотографії, так і найкращих майстрів кадру.

Конкурс проводиться вже восьмий рік поспіль, і цього разу понад 4500 заявок з усього світу виборювали частку в призовому фонді розміром 18 тис. доларів. У конкурсі є дві основні категорії: "Фотограф року" та "Фотографія року". Показуємо, які пейзажі найбільше вразили професійних суддів.

Переможцем у номінації "Фотограф року" став Айтек Четіна за серію знімків, знятих у Каппадокії – історичній місцевості на території сучасної Туреччини, яка славиться незвичним ландшафтом.

Фото: Aytek Cetin / 2021 ILPOTY Awards

"Історія казкових "камінів фей", яким 60 мільйонів років, і той факт, що вони були будинком для різних цивілізацій протягом десятків тисяч років, роблять Каппадокію надзвичайно загадковою для мене, - сказав переможець. - Якщо вам пощастить, ви можете побувати там у туманну погоду з м'яким світлом, що пробивається на світанку або заході сонця".

Фото: Aytek Cetin / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Aytek Cetin / 2021 ILPOTY Awards

Друге та третє місце посіли Макс Рів із Нідерландів та Андреа Заппіа з Італії.

Фото: Max Rive / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Max Rive / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Max Rive / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Andrea Zappia / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Andrea Zappia / 2021 ILPOTY Awards

Танмай Сапкал із США удостоївся нагороди "Пейзажна фотографія року". Фотограф-аматор працює інженером-конструктором в Apple, але вкладає всю душу у своє хобі. Гарний краєвид чоловік зробив з гори Тамалпаїс, розташованої через затоку від Сан-Франциско на мисі Марін.

Фото: Tanmay Sapkal / 2021 ILPOTY Awards

"Це абсолютно особливе місце для фотографів, тому що воно височить над місцевим пейзажем, який майже кожен літній вечір оповитий низьким прибережним туманом. Знявши там десятки фото за останні чотири роки, я зрозумів, що мені дуже подобається, як виглядає туман, коли він підсвічений знизу, – каже він. – Я також дізнався, що комету буде видно на північному заході неба, тож добре спланував цей кадр”.

Друге та третє місця було присуджено Седріку Тамані зі Швейцарії та Бену Гуду з Австралії.

Фото: Cedric Tamani / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Ben Goode / 2021 ILPOTY Awards

Журі конкурсу також нагороджує фотографів у п'яти спеціальних категоріях: "Монохромна премія", "Дивовижна повітряна премія", "Сніг та лід", "Нічне небо" та "Рука людини". Ось які знімки удостоїлися перемоги цього року.

Фото: Heiner Machalett / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Chris Byrne / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Mimmo Salierno / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Hans Gunnar Aslaksen / 2021 ILPOTY Awards

Фото: Chris Kirby / 2021 ILPOTY Awards

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита