Лайм

Культурна дипломатія: Тимур Мірошниченко відповів на хейт через виїзд за кордон

Український ведучий під час війни в Україні перебуває в Європі

Український ведучий та коментатор "Євробачення" Тимур Мірошниченко зіштовхнувся з хейтом у мережі через виїзд за кордон. Шоумена звинувачують у тому, що у складний для України час він вирішив "відсидітися" у Європі.

В інтерв'ю "Зірковому шляху" Мірошниченко розповів, як реагує на негативні коментарі та чому вирішив виїхати з країни, а не піти захищати рідну землю від російських загарбників, як це зробили багато українських знаменитостей.

Фото: instagram.com/timur.miroshnychenko

"Піти звичайно можна, але від мене користі у ЗСУ... я тільки заважатиму. Навіть в університетський час, коли у нас були стрільбища і нам видавали автомат Калашникова з трьома патронами, навіть того дня я був у відрядженні і не стріляв. Я жодного разу не стріляв зі зброї", – пояснив Мірошниченко.

Ведучий вирішив, що буде кориснішим Україні в Європі, де зможе зі сцени розповісти світові про звірства, які на нашій землі творить путінська армія. Однак під постами ведучого в соцмережах стали з'являтися гнівні коментарі та звинувачення у зраді.

Фото: instagram.com/timur.miroshnychenko

"Я розумію людей, які писали хейт щодо того, що я виїхав. Я розумію, так багато сімей розлучені, жінки з дітьми перебувають за кордоном, чоловіки тут. Але ж головна причина виїзду, повернення. Плюс-мінус під сотню мільйонів гривень ми зібрали на проектах, де я безпосередньо чи опосередковано брав участь. Мені здається, це непоганий результат. Я це називаю культурна дипломатія, коли ми їдемо та робимо те, що можемо робити добре і тим самим і гроші заробляємо для країни, для ЗСУ та підтримуємо, найголовніше, іскру інтересу до України", - розповів він.

"Бо, наприклад, у нас усередині країни ті, хто далі, особливо той, хто виїхав у перші дні [війни], не бачив на власні очі, а лише з новин чув, що відбувається забувають, що ми воюємо. А що говорити про Європу, де життя мирне і стабільне, тільки ціни підскочили на бензин, дизель і продукти. Людям треба пояснювати, чому вони зараз платять за бензин не 1,20 євро, а 1,70 євро, чому олії можна взяти дві пляшки, а не скільки хочеш, як це було раніше і таке інше. Щоб вони не сказали, що це все через українців. Ні, це не через українців, а через росіян, які напали на Україну і роблять усі ті жахіття, тож така ціна. Потрібно все пояснювати", - вважає ведучий.

  • Юрій Горбунов заступився за Потапа, Бабкіна та інших знаменитостей, які виїхали з України. Ведучий впевнений, що за кордоном вони можуть зробити більше для країни.
  • Анатолій Анатоліч вивіз сім'ю до Франції, через що зіткнувся з критикою. Шоумена засуджують, що він виїхав із України. Сам він пояснив, що для нього це не туризм та не міграція.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля