Лайм

Як зекономити місце у валізі: 10 порад для тих, хто зібрався в дорогу

Необхідно заздалегідь продумати, що взяти із собою

Багато хто з нас знає, що перед подорожжю або відрядженням необхідно ретельно продумати маршрут, взяти документи, вчасно зарядити телефон і вимкнути всі непотрібні програми та сервіси, щоб зекономити заряд. І, напевно, кожен неодноразово стикався з дилемою – які речі взяти із собою та як їх компактно скласти у валізі. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, як це зробити.

Фото: pinterest.com

Як правильно складати речі в валізу, щоб зекономити в ній місце?

1. Усі важкі речі кладемо на дно валізи, сумки чи рюкзака. Якщо зробити навпаки, то важчі предмети та приладдя стискатимуть легші, що тільки погіршить їхній зовнішній вигляд під час транспортування.

2. Багато місця у валізі, як правило займає, взуття. Щоб воно не деформувалося під час поїздки і тим самим зекономити місце, в нього можна покласти різні дрібні предмети: сонцезахисні окуляри, баночки з кремами, гребінці, кілька пар шкарпеток, спідню білизну, запаковану в одноразові пакети. Більше того, взуття можна запакувати в інші речі, наприклад, у шапочку для плавання, яка ідеально підходить для фіксації підошви.

3. Також для заощадження місця можна використовувати спеціальні вакуумні пакети. Для цього складаємо кожну річ у пакет, закриваємо на застібку-слайдер та за допомогою пилососа або насоса відкачуємо з нього повітря. А в подорожі чи відрядженні частину цих пакетів зручно використовуватиме для брудної білизни та речей.

4. Ще один варіант – скручуємо речі у щільні валики та рулони (так званий метод скауту), а не складаємо традиційним чином. Футболки, пуловери, джинси, сорочки займають у такому вигляді менше місця і не так мнуться.

В інтернеті можна знайти відеоуроки, як це зробити. Наприклад, штани потрібно скласти навпіл - так, щоб одна штанина накладалася на іншу, а потім щільно згорнути їх, рухаючись від низу до талії.

5. Розкльошену спідницю або сукню спочатку кладемо у пакет для сміття – його слизька поверхня допомагає захистити речі від утворення складок. Складаємо спідницю вздовж навпіл так, щоб бічні краї зустрілися, і вона утворила трапецію. Потім виступаючий кут загинаємо всередину, щоб вийшов прямокутник. Потім кладемо спідницю навпіл поперек або на три частини, якщо вона досить довга.

5. Пачка – ще один варіант, як компактно скласти речі. Цей метод підійде для суконь, штанів, сорочок, піджаків та інших великих речей. У центрі розміщаємо щільну основу – наприклад, дорожню косметичку. Тепер по черзі складаємо кожну річ до центру пачки та обертаємо її навколо основи.

6. Розподіляємо згорнутий одяг шарами. Вниз – валики, другим шаром – пачки.

7. Всі порожнечі в валізі заповнюємо нижньою білизною, шкарпетками, хустками, купальниками та іншими дрібними предметами.

8. Ретельно перебираємо косметичку, ліки та засоби гігієни – не потрібно брати все, що є вдома. Важливо взяти найнеобхідніше, а мило, шампунь, гель для душу можна купити на місці, якщо їх не буде в готелі або хостелі. Складаємо кожен засіб у просторі між одягом та взуттям, а не в один пакет. Все, що може розлитися, упаковуємо в пакети із застібкою.

9. Не потрібно брати парасольку, фен, праску та інші речі "про всяк випадок". Фен і праска є практично в кожному готелі, а парасольку можна замінити на компактний дощовик або в крайньому випадку купити після приїзду в інше місто або країну.

10. Усі крихкі предмети необхідно ретельно загорнути – наприклад, у кілька футболок чи светр. Складаємо такі речі до центру валізи, щоб їх оточували з усіх сторін м'які.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші