Лайм

У Росії поскаржилися на "репресії" Естонії через заборону на в'їзд гурту "Руки вверх"

Артисти приїжджали з концертами до Криму після того, як РФ тимчасово окупувала півострів

Учасникам російського гурту "Руки вверх" на п'ять років заборонили в'їзд в Естонію через те, що виконавці виступали в тимчасово окупованому Криму, а також відкрито підтримують путінський режим. У такий спосіб влада країни вирішила висловити свою солідарність із Україною, яка вже кілька місяців поспіль бореться з російською агресією.

Про відповідне рішення повідомили в Міністерстві внутрішніх справ Естонії. "Туристичні та розважальні поїздки громадян Росії не виправдані, особливо в контексті прийому російських артистів, які відвідують окуповані РФ українські регіони з концертами на підтримку окупантів. Вчорашнє рішення МВС про відмову у в'їзді в Естонію членам гурту "Руки Вверх!" є єдиним правильним", - висловився про заборону глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

Сергій ЖуковФото: instagram.com/fan_club_rukivverhovtsy

Рейнсалу зазначив, що Естонія на боці України у боротьбі проти російських загарбників. Також він заявив, що "путінський терор щодо українців є загрозою безпеці Естонії та Європи".

Тим часом офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова теж відреагувала на заборону та в ефірі радіо Sputnik назвала Естонію "репресивною державою, яка забула про демократію". "Тепер вони самі перетворилися на репресивну державу, яка забороняє, вимаровує, блокує, не пускає, відбирає тощо", – заявила пропагандистка.

Соліст гурту Сергій Жуков у відповідь на заборону Естонії запросив шанувальників приїжджати на концерти колективу в Росію.

Нагадаємо, гурт "Руки вверх" приїжджав з концертами до Криму після того, як держава-терорист РФ тимчасово окупувала півострів у 2014 році. Крім того, у березні 2022 року Жукову заборонили також в'їзд у Латвію. Це сталося після його виступу на концерті на честь "приєднання Криму" на "Лужниках".

У квітні 2022 року Естонія заборонила в'їзд й іншим пропутінським виконавцям - Поліні Гагаріній та Філіппу Кіркорову, які теж брали участь у концерті на "Лужниках".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску