Лайм

Не хочу любити Лободу: MELOVIN різко висловився про російськомовних виконавців

Співак перейшов на українську мову і змінив свої звички

MELOVIN (справжнє ім'я – Костянтин Бочаров) родом з Одеси, і до початку повномасштабної війни в Україні у побуті спілкувався російською мовою. Після вторгнення РФ його позиція щодо мови стала категоричною: співак відмовляється співати російською і не хоче слухати російськомовні пісні інших українських виконавців.

В інтерв'ю для "МУЗВАР" MELOVIN пояснив своє рішення і навів приклад Світлани Лободи, творчість якої раніше дуже любив.

Фото: https://www.instagram.com/melovin_official/

"Мені страшно після перемоги почути якусь російську пісню по радіо, на вулиці, з телефону у когось. Це буде означати, що все наше об'єднання було до ср*ки, - сказав співак. - Дивлюся на своїх колег, друзів, знайомих. Дуже чітка позиція з'являється у людей, які завжди говорили російською. Прикольно, коли сидить біля мене товариш, який так само, як і я, завжди був російськомовним, і каже: "Будь ласка, вимкніть цю пісню". А це пісня Лободи. При тому, що я Лободу дуже любив, мені подобається її творчість. Але не зараз. Не хочу любити. Потрібно змінювати свої звички".

Нагадаємо, що Світлана Лобода після початку повномасштабної війни в Україні виїхала із Росії. Співачка відкрито засудила агресора лише через місяць після вторгнення. Сьогодні вона продовжує виконувати свої пісні російською мовою.

Фото: https://www.instagram.com/lobodaofficial/

"Є хіти російською мовою, які у мене асоціюються з дитинством. Я не бачу нічого поганого, щоб їх переслухати, бо, як мінімум, вони вже куплені у мене в iTunes. Але все воно звелося до мінімуму", - каже артист.

MELOVIN переконаний, що потрібно свідомо змінювати свої уподобання, оскільки наші захисники борються на фронті за збереження української державності, української мови та життів українців.

"Смаки міняти не важко. Моїх людей та друзів вбивають на війні, що означає "важко"? Це звичка, і її теж можна міняти. Мені подобається нелагадіна українізація. Русифікація в Україні не була лагідною ніколи. Не розумію принципової позиції: "Буду общаться на русском, какая разница". Какая разница? Іди со*і, моя красавіца, до путіна", - різко висловився він.

Сам Меловін зараз посилено займається українською мовою: читає, аналізує, звертає увагу на наголоси, щоб скоротити кількість русизмів у своєму мовленні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші