RU  UA

Дізнатися

Наші справжні друзі: як українські зірки привітали Польщу з Днем незалежності

11 листопада Польща відзначає велике національне свято

11 листопада у Польщі національне свято – День незалежності від Російської, Німецької та Австро-Угорської імперій, яке держава отримала у 1918 році.

У 2022 році Польща стала для України найбільшим другом та союзником у російсько-українській війні. Країна прийняла до себе мільйони українських біженців та допомагає армії постачанням зброї, боєприпасів та амуніції. Саме тому багато українців, включаючи президента і знаменитостей, вирішили особисто привітати та подякувати країні.

Володимир Зеленський записав зворушливе вітання польською мовою:

"Моя улюблена Польща. Твоїй відновлеійї незалежності сьогодні 104 роки, і мої 104 слова тобі. Україна та Польща - разом. Ти наша сестра. Було різне між нами, але ми рідні, ми вільні. Коли нашій відновленій незалежності було 30 років, Польща була поруч. Коли ми знову зіткнулися зі старим і спільним ворогом, Польща - поруч. Українці завжди про це пам'ятатимуть. Пам'ятатимуть, як зустрічали наших, як нам допомагають. Ваші люди - наші союзники. Ваша дружба - назавжди, наша дружба - назавжди. І ми разом станемо переможцями. З Днем незалежності, Польща!"

Читайте по темі: Польща - одна з країн, які допоможуть Україні відновити енергосистему після російських атак.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширений Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Олена Зеленська

Олена Зеленська співпрацює та дружить із першою леді Польщі Агатою Дудою. Своє привітання дружина президента доповнила зворушливим відео.

"Ми вітаємо поляків, які стали не просто нашими сусідами, а нашими справжніми союзниками, друзями та родиною. А мільйони українців приєднаються до своїх польських друзів за святковою вечерею, щоб відсвяткувати разом, - написала перша леді України. - Ми розуміємо ціну незалежності. Захищаючи свою, ми сподіваємося, що Польща ніколи не втомиться нас підтримувати. І ми завжди будемо вдячні і завжди готові протягнути руку допомоги, коли вам це знадобиться".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Катя Осадча

"Нас довго вводили в оману радянськими наративами, ми довго не знали, хто наш справжній друг і справжнє плече, - написала телеведуча. - Дякую за все: за притулок для наших людей, за грошову та моральну допомогу, за розуміння та чуйність, за те, що першими показали всьому світу, як приймати, розселяти, годувати, віддавати своє житло, селити поряд із собою, дбати. Ми ніколи цього не забудемо, наші правнуки будуть у цей день завжди дякувати вам за міцне плече".

Читайте по темі: У Польщі розширили допомогу українським біженцям: хто може отримати 710 злотих.

Фото: https://www.instagram.com/kosadcha

Тарас Тополя

Фронтмен гурту "Антитіла" володіє польською і не вперше звертається до поляків їхньою рідною мовою.

"Свобода - найцінніша річ, яку неможливо купити, тому що справжня свобода - у серці. Бажаємо, щоб вона супроводжувала вас завжди, - сказав він. - Ми знаємо, яку велику жертву потрібно зробити, щоб відсвяткувати незалежність, і бажаємо вам, щоб така жертва ніколи більше не знадобилася. Нехай радість від відновленої незалежності супроводжує вас щодня і завжди".


Переглянути цей допис до Instagram

Антитіла / Antytila (@antytila_official)

Джамала

Джамала брала участь у польських "Танцях із зірками", і продюсери шоу зробили його благодійним заради допомоги українським дітям. Саме тому співачка привітала Польщу з особливою теплотою.

"Свобода - найбільший скарб. І кому як не нам з вами, друзі, розуміти її цінність. Польща, вітаю вам із Днем незалежності! Бажаю цінувати кожну мить вільного життя в країні таких крутих людей. Нескінченно вдячна за ваше дружнє плече у цей скрутний час", - написала вона.

Фото: https://www.instagram.com/jamalajaaa/

Раніше зірки привітали Україну з Днем мови та письменності.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Прагнемо побути вдвох: Ребрик розповіла про стосунки з чоловіком після народження третьої дитини

Лилия Ребрик рассказала об отношениях со своим мужем Андреем Диким – ведущая поделилась подробностями

Захур прокоментував фото Камалії з синцями, які нещодавно сколихнули мережу

Бывший муж Камалии Мохаммед Захур отреагировал на фотографии певицы с синяками, которые в прошло месяце разлетелись по сети

Вперше в Україні: Терен прокоментував рішення оголосити його ім'я до старту "Холостяка"

Александр Терен высказался о Холостяке-13 - почему ветеран согласился на участие, не сомневается ли в искренности будущих участниц