RU  UA

Дізнатися

Андрій Данилко і його команда не змогли виїхати в закордонний тур через нові вимоги для артистів

Мінкульт посилив правила виїзду для артистів-чоловіків

Після скандалу з виїздом артистів за кордон Міністерство культури та інформаційної політики посилило правила для отримання листів сприяння. Тепер чоловікам, які хочуть тимчасово залишити Україну заради концертів чи культурних заходів, потрібно надати військово-облікові документи.

На сьогодні через такі вимоги скасувалися закордонні концерти багатьох музикантів, і команда Андрія Данилка не стала винятком. У Instagram артист заявив, що американський тур Вєрки Сердючки у США та Канаді перенесли на осінь, оскільки частина творчого колективу не встигла оформити необхідні довідки.

Фото: https://www.instagram.com/v_serduchka/

"На жаль, наш тур містами США та Канади вимушено перенесено на осінь. У нас є велика команда, всі з різних куточків країни, і не всі встигли вчасно оформити документи, необхідні для виїзду за кордон за новими правилами, - йдеться у публікації. - Ми не могли вирушити в тур у неповному складі, адже якість та рівень наших шоу залежить від кожного з учасників бенду".

Читайте також: Андрій Данилко зізнався, чому на людях не знімає чорну маску з підборіддя.

Команда запевнила, що всі придбані квитки залишаться дійсними, а нові дати концертів буде оголошено незабаром.

"Нам щиро шкода, що обставини зіграли проти нас, але скоро ми неодмінно приїдемо до вас, щоби підтримувати Україну", - підсумували артисти.

Разом із Данилком на концертах Сердючки виступає "мама" Інна Білоконь, музиканти і танцювальний колектив. Також з артистом працює технічний персонал, який відповідає за світло, звук та інші елементи шоу. Більшість гурту становлять чоловіки призовного віку.

Фото: https://www.instagram.com/v_serduchka/

Нагадаємо, що поштовхом до посилення правил для виїзду артистів стало інтерв'ю коміка Андрія Щегеля Роману Скрипіну. Стендапер зізнався, що отримав від Мінкульту лист сприяння під приводом благодійного концерту в Ірландії. Після цього він вирішив не повертатися до України, а пожити "у комфортній психологічній обстановці" за кордоном.

Незабаром відкрилися обурливі подробиці виїзду режисера Тараса Голубкова, який отримав дозвіл на зйомки "документального фільму про війну в Україні". Виявилось, що Голубков вирушив до Москви, де зняв кліп співачці Клаві Кокє.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Евровидении-2024" победил представитель Швейцарии Nemo - alyona alyona и Jerry Heil заняли третье место в финале

alyona alyona і Jerry Heil виступили у фіналі "Євробачення-2024": як віддати за них голос

Как представительницы Украины на "Евровидении-2024" alyona alyona и Jerry Heil выступили в финале конкурса 11 мая