Лайм

Руслану не запросили виступати на "Євробаченні-2023": організаторам довелося змінити рішення

Ситуацію також прокоментував чоловік співачки

Нещодавно організатори "Євробачення-2023" оголосили список українських артистів, які виступатимуть у фан-зоні та на головній сцені міжнародного пісенного конкурсу. У переліку виконавців не виявилося Руслани Лижичко - переможниці заходу в 2004 році.

Співачка не стала зволікати з відповіддю та у соціальних мережах відкрито обурилася тим, що не опинилася у числі запрошених. У Instagram вона прокоментувала ситуацію, що склалася.

Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko

"...Мене питають, чи буду я стояти на сцені "Євробачення", яке буде відбуватись від імені України, і пройде в Ліверпулі. Я цього не знаю. Станом на сьогодні я не маю жодної пропозиції чи офіційного запрошення від організаторів Eurovision Song Contest - Національної суспільної телерадіокомпанії України Євробачення Україна та BBC. На головній сцені "Євробачення" мій виступ не запланований ані у фіналі, ані у півфіналах", - зазначила артистка у дописі.

Читайте також: Всюди говоримо про Україну: гурт TVORCHI розповів про промотур до "Євробачення".

Руслана наголосила, що є активним музикантом, і для неї музика - головна та найважливіша діяльність, покликання: "Я активний музикант. Це для мене головна та найважливіша діяльність. Це покликання. В Ліверпулі я вже підтвердила свою участь у двох сайд-івентах (додаткових активностях на майданчиках, що працюють для єврофанів та гостей Ліверпуля). Один з них - колаборація з Англійською Національною Оперою, про другий я напишу згодом. Я живу і творю для України".

Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko

Тим часом "Суспільне" відреагувало на претензії знаменитості та зауважило, що проведенням "Євробачення-2023" займається BBC та Європейська Мовна Спілка, тоді як із "Суспільним" вони лише консультуються.

За словами представників "Суспільного", до заходів у Ліверпулі вже й так залучили чималу кількість українських артистів, але оголошувати всі їхні імена можуть лише організатори. Також вони наголосили, що переможницю 2004 року Руслану теж рекомендували включити до фіналу.

"За ініціативи "Суспільного Мовлення" переможницю "Євробачення-2004" Руслану було включено до програми конкурсу. Нам достеменно відомо, що співачка і її команда знають про ці плани, і більше того – вже провели необхідну підготовку…" – йдеться в коментарі.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Олександр Ксенофонтов, менеджер, продюсер та чоловік співачки, відреагував на публікацію "Суспільного". У коментарях під дописом він написав наступне:

"Я офіційно підтверджую, що з 18 квітня у нас тривають консультації з командою "Суспільного" щодо виступу Руслани на великій сцені "Євробачення". Також я чесно відповів на питання журналіста УНІАН щодо того, що запрошення на гранд-фінал ми не отримували. Так само я не вважаю дану ситуацію "скандалом", як це я сьогодні прочитав в заголовку матеріалу ТСН. У нас взаємоповажні та добрі стосунки з керівництвом НСТУ.

Щодо звернення Руслани - це є її власною ініціативою, з якою я погодився, бо не вважаю себе в праві обмежувати будь-які її ініціативи. У всьому ми шукаємо можливості для компромісу і поважного ставлення один до одного. Нас об‘єднує спільна мета. Велика мета Незалежності, Перемоги та Відродження Украіни, даруйте за пафос. Тут без компромісів".

Фото: Getty Images

Читайте на тему: Виглядає краще, ніж будь-коли: пам'ятник The Beatles у Британії одягли у вишиванки до "Євробачення".

Нагадаємо, Руслана Лижичко - українська співачка, піаністка, диригентка, танцюристка, продюсерка, громадська діячка. Народна артистка України. Представляла нашу країну на Євробаченні-2004 із піснею Wild Dances ("Дикі танці") і здобула перемогу з 280 балами.

67-й конкурс "Євробачення" пройде вже у травні. Дата першого півфіналу – 9 травня, другого – 11 травня, гранд-фіналу – 13 травня 2023 року. Нашу країну на конкурсі представить гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова