Лайм

Хвороби, домашнє насильство і смерть синів: яким було життя Тіни Тернер поза сценою

Факти з трагічної біографії зірки

24 травня не стало Тіни Тернер: американська співачка, яка здобула статус "королеви рок-н-ролу", померла у віці 83 років. Представник зірки повідомив, що причиною смерті стала тривала хвороба. Але, окрім проблем зі здоров'ям, знаменитості довелося подолати безліч важких життєвих випробувань. Розповідаємо, яким було життя Тіни Тернер поза сценою.

Фото: Getty Images

Домашнє насильство

Тіна Тернер (справжнє ім'я – Анна Мей Буллок) стала знаменитою у віці 20 років, коли виступала з Айком Тернером та його гуртом Kings of Rhythm. Музиканти одружилися 1962 року в Мексиці, коли їхньому першому синові Ронні було два роки. З боку шлюб знаменитостей виглядав гармонійним та щасливим, але роками Тіна Тернер зазнавала фізичного насильства. Айк Тернер боявся, що співачка покине його, тому розпускав руки. Крім жорстокого поводження, він дозволяв собі зради.

Читайте також: Померла Ліза Марі Преслі – єдиній дочці Елвіса було 54 роки.

"Було насильство, тому що у нього був страх, що я збираюся його кинути. Були інші жінки, тому що я не любила його так, як йому хотілося. Інші жінки були не такі вже й погані, але це було постійне, постійне погане поводження", - зізналася зірка в інтерв'ю Sunday Times у 2018 році.

Тіна Тернер розлучилася з Айком у 1978 році, після 16 років аб'юзивного шлюбу.

Тіна Тернер з першим чоловіком Айком Тернером у 1975 році, за 3 роки до розлучення. Фото: Getty Images

Проблеми зі здоров'ям

Крім домашнього насильства, Тіна Тернер протягом багатьох років боролася з тяжкими хворобами, включаючи посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), ниркову недостатність, високий кров'яний тиск та рак кишківника. 2013 року співачка перенесла інсульт, який докладно описала у своїх мемуарах 2018 року "Моя історія кохання".

"Я прокинулася раптово і в паніці. Ніби блискавка вдарила в мою голову і праву ногу - принаймні так я почувала себе - і в мене було дивне відчуття в роті, через яке мені було важко покликати на допомогу. Я зрозуміла, що це недобре, але це було гірше, ніж я могла уявити. У мене був інсульт", - розповіла співачка.

Тіна Тернер пробула в лікарні 10 днів, після чого їй довелося заново вчитися ходити. Зірка говорила, що процес реабілітації був дуже нелегким.

Фото: Getty Images

Читайте також: Годувала з ложечки: тато Алли Мазур пішов із життя після тяжкої хвороби.

Самогубство старшого сина

У 2018 році старший син Тіни Реймонд Крейг покінчив життя самогубством у Лос-Анджелесі. Чоловікові було 59 років. Співачка особисто розвіяла попіл після його кремації біля узбережжя Каліфорнії. Через рік вона розповіла, як долала трагічну втрату. "Я просто продовжила жити. Ти просто продовжуєш йти і сподіваєшся, що щось станеться", - говорила вона.

Тіна та Айк Тернери з синами. Фото: Getty Images

Смерть молодшого сина від раку

У 2022 році Тіна Тернер зазнала ще однієї трагічної втрати. Її син Ронні помер через ускладнення, спричинені раком товстої кишки. "Ронні, ти занадто рано залишив світ. У смутку я заплющую очі і думаю про тебе, мій улюблений син", - писала вона в Instagram.

Через рік співачки не стало. У неї залишився чоловік Ервін Бах та сини Майкл та Айк Тернер-молодший, яких вона усиновила під час шлюбу з Айком Тернером.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту

Навчає і підказує: Ірина Горова висловилася про стосунки Потапа з 16-річним сином

Ірина Горова назвала Потапа чудовим батьком та розповіла, що він має хороші стосунки із сином Андрієм