RU  UA

Дізнатися

П'ять днів під безкінечним вогнем: письменник Артем Чех отримав контузію під Бахмутом

Ірина Цілик поділилася, що їй довелося пережити як дружині

Український письменник, а нині військовослужбовець Артем Чех отримав контузію під час захисту позицій під Бахмутом. Про поранення він повідомив свою дружину Ірину Цілик, як тільки зміг вийти з нею на зв'язок.

Деталі цієї історії розповіла його обраниця на своїй сторінці у Facebook. Вона зазначила у пості, що останні дні були для неї важкими та страшними, оскільки від її коханого майже п'ять днів не було ніякої звістки.

Фото: instagram

"Чех в останні дні був на позиціях у Бахмуті. Майже 5 днів не виходив на зв’язок. Так буває, авжеж. Але краще не розповідатиму вам, що я відчувала. Готова була брати участь в будь-яких дискусіях про жіночі вагони, в чому завгодно, аби лише хоч трохи відволіктися і менше читати новини. Вперше було настільки страшно. Ти знаєш лише, що твій коханий зараз десь там", - йдеться у публікації жінки у соцмережах.

Читайте на тему: "Уламок міни потрапив прямо під серце": Буданов вперше розповів про важке поранення.

Також Цілик розповіла, що коли розмовляла з товаришем Артема по службі, то він розповідав їй що все добре, навмисно брехав - задля того, аби уберегти Ірину від важких та переживань:

"Його побратим врешті виходить якоїсь миті на зв‘язок, щоб радісно повідомити, що сам він 300, а "Чех норм, у нього все спокійно, не хвилюйся!". Він брехав мені (я тобі, Юр, дуже вдячна). Чех не зовсім норм. Вчора він зі своїми пацанами врешті змогли вийти з позицій, і він записав мені швидке відео, щоб заспокоїти, мовляв, все, я на зв‘язку".

Фото: facebook

"Я не можу повірити, що це мій чоловік. Це якась інша людина з іншими очима. Контужений, але живий. Лише один осколок застряг в його рюкзаку у пачці сигарет. Дещо з почутого мене вразило до глибини душі. 5 діб під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі. А Чех мені: "Я залишив там деякі речі... Мою кружку, ну блін!". Він із цією кружкою пройшов 15-16-тий роки під Попасною. Емальована кружка з намальованим апельсином. Я тобі подарую всі можливі кружки, коханий... " – зворушливого підтримала свого чоловіка кінематографістка.

Нагадаємо, Артем Чех - український письменник та військовослужбовець, який народився у Черкасах. За освітою соціолог, однак за фахом йому працювати ще не доводилося. Також має досвід роботи актором, охоронцем, продавцем, промоутером, журналістом, копірайтером, художником-моделмейкером і старшим стрільцем та навідником БТР у лавах Збройних Сил України.

У шлюбі з кінематографісткою Іриною Цілик. Разом пара виховує сина Андрія.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео