Лайм

Примітив і деградація: Коля Сєрга висловився про скандал із серіалом Горбунова

Чоловік назвав культуру "зброєю, яка має бути ефективною"

Український музикант Коля Сєрга прокоментував скандал із Юрієм Горбуновим, який збирався знімати серіал "Інгулець" за 33 державних мільйони. Проте після хвилі критики на свою адресу ведучий відмовився від цієї ідеї.

В Instagram Сєрга оприлюднив ролик, у якому висловив свою думку з приводу ситуації, що склалася. Він зауважив, що в українців нарешті почала прокидатися свідомість стосовно того, який контент вони споживають, і особливо важливим це є тоді, коли люди розуміють, що кіновиробництво знімається за гроші держави.

Коля СєргаФото: instagram.com/thekolya

"Коли ми не платимо за культуру, яку споживаємо, то за неї платить хтось, хто хоче, щоб ми її споживали. Відбувалася важлива подія: український народ зрозумів, що більшість серіалів і фільмів, які знімалися та знімаються в країні, робляться напряму чи опосередковано за його гроші.

І одне діло, коли це ллється з ТБ. Можна сказати: "Я не дивлюсь ТБ" і відокремитися від нього. Інше діло, коли ти розумієш, що це робиться на твої гроші, на ті гроші, які особисто ти хотів би вкласти в наближення Перемоги. Тут вже відокремитись не хочеться", - сказав на рахунок цього музикант.

Читайте також: Після скандалу з серіалом Юрій Горбунов вирішив віддати військовим свій орден "За заслуги".

Сєрга, який є ініціатором створення "Культурного десанту", зауважив, що сучасні серіали та телевізійні шоу є "примітивними" та "сприяють деградації народу". Для порівняння він сказав, що якби тендер виграв не комедійний серіал Горбунова, а, наприклад, серіал про українських поетів, що були репресовані радянською владою, то люди навряд чи прирівнювали таку стрічку до куплених дронів.

"Справа не в Ткаченко, і не в тому, як він керував Міністерством культури. Справа в тому, що питання культури не хвилювало критичну масу народу України. Країна не хотіла свідомо обирати вектор розвитку своєї культури. Примітивні серіали, музика, телевізійні шоу, які робилися за гроші народу, не тільки його не виховують, вони сприяють деградації і атрофії критичного мислення. Це – фастфуд, який потихеньку руйнує організм зсередини.

Я впевнений, що якби в тендері був серіал Сергія Жадана про українських поетів, репресованих радянською владою, навряд чи хтось прирівнював би його до кількості дронів чи автівок", - пояснив свою думку чоловік.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Kolia Sierga (@thekolya)

Знаменитість підсумував, що культура - це теж зброя, проте, за його словами, вона має бути ефективною та стріляти у ворога, а не в самих українців: "Культура – наша зброя, яка має бути ефективною і стріляти в ворога, а не в нас самих. Давайте свідомо обирати культуру, з якою хочемо асоціюватися".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків