Лайм

Свіжі овочі будуть всю зиму: як правильно заморозити кабачки

Поекспериментуйте на дозвіллі

Чимало господинь намагаються максимально використовувати літо, щоб зробити консервацію і різні заготовки на зиму. Наприклад, можна засушити квіти липи для корисного та ароматного чаю, заморозити полуницю, а також зелень кропу чи петрушки. theLime вирішив розповісти, що зробити з кабачками, щоб під рукою завжди були свіжі овочі.

Для заморожування необхідно вибрати лише стиглі овочі без пошкоджень на шкірці. Перезрілі або недозрілі плоди з пошкодженою шкіркою або зі слідами гнилі використовувати не можна в жодному разі. Також не варто заморожувати занадто маленькі кабачки з тонкою шкіркою або занадто великі "товстошкірі" плоди це так само говорить про невисокі смакові якості та порушення умов зберігання.

Читайте також: Як зберегти капусту броколі на зиму: поради для довгого зберігання.

Як заморозити кабачки?

1 спосіб – кубиком

З такої заготовки можна приготувати рагу, пироги, пюре, ікру, закусочні кекси та ще безліч варіантів закусок, гарнірів та несолодкої випічки.

Кабачки промиваємо у проточній воді, витираємо насухо і нарізаємо акуратним кубиком. Потім посипаємо їх сіллю і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб з них вийшла зайва волога, а потім ретельно промокаємо паперовими рушниками.

Розкладаємо нарізані кабачки в 1 ряд на велику тарілку або піднос, відправляємо в морозильну камеру на кілька годин, а потім заморожені скибочки пересипаємо в невеликі пакети або контейнери з кришкою і відправляємо в морозилку на тривале зберігання.

Фото: pinterest.com

2 спосіб – кружальцями

Якщо ви плануєте смажити кабачки взимку, тоді слід заготовити їх, порізавши кружальцями.

Для цього повторюємо ті самі маніпуляції, як і в першому способі, при цьому нарізаючи овочі кружальцями товщиною 1,5-2 см.

Перед смаженням розморожуємо, промокаємо від води, обвалюємо в борошні або в клярі.

Фото: pinterest.com

3 спосіб – із зеленню

Промиваємо кабачки під проточною водою і зрізаємо з них шкірку, а потім нарізаємо кубиком. Кріп споліскуємо, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, потім подрібнюємо водою. Розкладаємо кубики кабачків в 1 ряд на широкій страві, кухонній дошці або іншій поверхні, яку можна помістити у відсік для заморожування, і посипаємо кропом. Потім заморожуємо.

Заморожені кабачки із зеленню розподіляємо в порційні пакети та зберігаємо у морозилці до зими.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Класичний рецепт маринованих огірків ніколи не підведе: як закрити їх на зиму.
  2. Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків.
  3. Як смачно готувати молоді баклажани: дуже простий рецепт у духовці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину

Святкуємо Святвечір: головні традиції українців і що не можна робити в цей день

Розповідаємо, які є традиції на Святвечір, які страви їдять на вечерю і що не можна робити