Чимало господинь намагаються максимально використовувати літо, щоб зробити консервацію і різні заготовки на зиму. Наприклад, можна засушити квіти липи для корисного та ароматного чаю, заморозити полуницю, а також зелень кропу чи петрушки. theLime вирішив розповісти, що зробити з кабачками, щоб під рукою завжди були свіжі овочі.
Для заморожування необхідно вибрати лише стиглі овочі без пошкоджень на шкірці. Перезрілі або недозрілі плоди з пошкодженою шкіркою або зі слідами гнилі використовувати не можна в жодному разі. Також не варто заморожувати занадто маленькі кабачки з тонкою шкіркою або занадто великі "товстошкірі" плоди – це так само говорить про невисокі смакові якості та порушення умов зберігання.
Читайте також: Як зберегти капусту броколі на зиму: поради для довгого зберігання.
Як заморозити кабачки?
1 спосіб – кубиком
З такої заготовки можна приготувати рагу, пироги, пюре, ікру, закусочні кекси та ще безліч варіантів закусок, гарнірів та несолодкої випічки.
Кабачки промиваємо у проточній воді, витираємо насухо і нарізаємо акуратним кубиком. Потім посипаємо їх сіллю і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб з них вийшла зайва волога, а потім ретельно промокаємо паперовими рушниками.
Розкладаємо нарізані кабачки в 1 ряд на велику тарілку або піднос, відправляємо в морозильну камеру на кілька годин, а потім заморожені скибочки пересипаємо в невеликі пакети або контейнери з кришкою і відправляємо в морозилку на тривале зберігання.
2 спосіб – кружальцями
Якщо ви плануєте смажити кабачки взимку, тоді слід заготовити їх, порізавши кружальцями.
Для цього повторюємо ті самі маніпуляції, як і в першому способі, при цьому нарізаючи овочі кружальцями товщиною 1,5-2 см.
Перед смаженням розморожуємо, промокаємо від води, обвалюємо в борошні або в клярі.
3 спосіб – із зеленню
Промиваємо кабачки під проточною водою і зрізаємо з них шкірку, а потім нарізаємо кубиком. Кріп споліскуємо, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, потім подрібнюємо водою. Розкладаємо кубики кабачків в 1 ряд на широкій страві, кухонній дошці або іншій поверхні, яку можна помістити у відсік для заморожування, і посипаємо кропом. Потім заморожуємо.
Заморожені кабачки із зеленню розподіляємо в порційні пакети та зберігаємо у морозилці до зими.
- Читайте також на theLime, як зберегти базилік на зиму, щоб не втратив смак і аромат.
Цікаві новини для вас:
- Класичний рецепт маринованих огірків ніколи не підведе: як закрити їх на зиму.
- Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків.
- Як смачно готувати молоді баклажани: дуже простий рецепт у духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.