RU  UA

Дізнатися

Приходько пояснила, чому проти перекладу старих російськомовних хітів на українську

"Це і є боротьба на культурному фронті – створювати нове"

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато артистів, у тому числі й Monatik, який заявляв, що не змінюватиме тексти, переклали свої старі пісні на українську. Також є ті, хто повністю відмовився від російськомовних хітів і записує новий україномовний репертуар. Серед них - Анастасія Приходько.

Читайте також: Я маю почати з нуля: Барських прокоментував відмову від російської мови у своїй творчості.

В інтерв'ю Аліні Доротюк співачка пояснила, чому проти перекладу пісень та чому, на її думку, зірки масово презентують треки з українським перекладом.

Фото: instagram.com/prykhodko_official

"Я бачу у них страх. Українець - він безстрашний, а у них - страх як у музикантів. Перекладати, це русня, так, завдяки якій ти став популярним, завдяки тим-то пісням. Зараз ти намагаєшся втримати їх біля себе, перекласти, щоб знову співати. Начебто та сама музика, яку я любив, вона мене качає. Але, друже, дівчата та хлопці, я вважаю, що це наша остання боротьба. І вона найпотужніша. І ще у нас попереду, я думаю, як говорив пан Залужний, буде дуже важкий бій. І я вважаю, що треба боротися саме за культуру, саме за українське, саме творити", - вважає співачка.

За словами Приходько, на своїх концертах вона виконує повністю новий матеріал і люди її підтримують.

"Я зі сцени одразу кажу: "Не буде старих пісень. Якщо комусь не подобається, ви можете встати і вийти". Але ніхто не пішов. Тому що вони мене підтримують, вони бачать як мені важко. Я їм щоразу дякую за те, що прийшли підтримати мене у важкі часи. Це і є боротьба на культурному фронті – створювати нове, йти проти хвилі, домагатися всього, тріснути всіх новою музикою, а не стару валізу за собою тягти, бо я артист, на цих піснях розкрутився. От і все”, – висловила свою позицію Анастасія.

Сьогодні свої популярні до 24 лютого 2022 року пісні українізують Слава Камінська (Slava Bogu), Monatik ("Кружит"), Володимир Дантес ("Девочка Оля"), Макс Барських ("Туманы", "Берега", "Подруга-ночь"), Quest Pistols ("Ты так красива"), Aviator ("Возвращайся"), Оля Полякова ("Шлепки") та багато інших артистів.

Раніше Анастасія Приходько присоромила Віру Брежнєву, яка співає російською з прапором України.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодиака, которые являются лицемерами и говорят за спиной - в списке оказались Близнецы, Весы и Скорпионы

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Что известно об украинском актере Максиме Самчике, который сыграл Максима Куца в сериале "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хэйли Джейд Скотт вышла замуж за своего избранника Эвана МакКлинтока - как выглядели молодожены, какой была свадьба