Лайм

Закривають у шафах, ламають кінцівки: Інна Мірошниченко розповіла про життя дітей у дитбудинках

Дружина ведучого повідомила невтішні подробиці

Інна Мірошниченко, яка нещодавно пережила напад невідомої хвороби, поділилася подробицями умов життя дітей у дитячих будинках та інтернатах. У соцмережах вона опублікувала черговий пост на цю тему та озвучила моторошні деталі.

Зокрема, дружина Тимура Мірошниченка зазначила, що в багатьох таких установах присутня жорстокість з боку вихователів, і це призводить до непоправних наслідків. Публікацію стосовно цього жінка оприлюднила у своєму блозі в Instagram.

Читайте також: Без операції не обійтися: дружина Тимура Мірошниченко розповіла про лікування прийомного сина.

Фото: instagram.com/_inna_mi_

Інна розповіла, що вирішила перевести своїх дітей у новий садочок, оскільки в попередньому стала свідком того, як вихователь кричить на чужу дитину. На тлі даного випадку вона висловилася на рахунок того, що у рази гіршою є ситуація у дитячих будинках, бо там "рівень свободи набагато вище".

"Уявіть рівень свободи тих, хто працює в інтернатах та дитячих будинках. Уявіть, скільки там морально збочених людей, які зривають гнів і невдоволення життям на дітях, які не такі комфортні, як їм хочеться. Ця форма нечисті настільки стійка, що витісняє звідти тих, хто прийшов з благою місією допомагати. Я спілкувалася з колишніми працівниками дитбудинків, яким довелося звільнитися, з волонтерами, які "втираються в довіру", аби хоч трохи допомогти, - йдеться у дописі. - Дітей бʼють, знущаються морально та фізично. Привʼязують, закривають в шафах. Ламають кінцівки. Просто так. Бо втомлені. Бо ніхто не дізнається. Бо відповідальності не буде.

Про крадіжки грошей, волонтерської допомоги я мовчу. Це ніби щось із розряду норми… Звісно так не всюди. Є заклади, де про дітей дбають. Де їх люблять. Де за кожну дитину переживають. Але їх одиниці. Я не знаю, як сплять всі ті люди, які бʼють знедолених дітей. Як купують подарунки власним дітям на вкрадені кошти. Не знаю… Але хочу щось робити із цим".

Читайте також: За дітей платять: Мірошниченко розповів, скільки коштує стати в чергу на усиновлення немовляти.

Фото: instagram.com/_inna_mi_

І оскільки багатодітна мама працює адвокатом-практиком, вона запропонувала усім, хто знає про подібні випадки, написати їй, аби разом мати змогу протидіяти жорстокому ставленню до дітей-сиріт:

"Якщо ви були свідком або навіть мовчазною частиною процесу знущання над дітьми, якщо готові ділитися фактами і притягувати до відповідальності злочинців, якщо не боїтесь, - пишіть мені. Разом ми знайдемо спосіб притиснути тих, у кого немає жодних моральних установок у голові. Ми придумаємо формат, в якому вам нічого не буде загрожувати. Пам'ятайте, що у цих дітей нікого немає і за них ніхто не заступиться, окрім вас".

Нагадаємо, про всі складнощі усиновлення та умови життя у дитячих будинках Мірошниченко активно почала розповідати після того, як разом із чоловіком прийняла рішення усиновити дитину. Минулого місяця пара офіційно стала прийомними батьками для дворічного хлопчика із Житомира, якого вони переназвали Марсель. Родина не приховує, що досягнути поставленої мети та пройти весь процес усиновлення їм допомогло величезне бажання та неабияка наполегливість, тому що ця система, за їх словами, має багато аспектів, які потрібно виправляти.

Фото: instagram.com/_inna_mi_

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Старша за всіх наших дітей: Тімур Мірошниченко розповів про доньку, яку вони вдочерили

Тімур Мірошниченко розповів про усиновлення дівчинки Ангеліни і як сестру прийняли інші діти

Уламки впали біля нас: дружина Анатолія Анатоліча показала наслідки російської атаки на Київ

Український телеведучий Анатолій Анатоліч з дружиною і маленьким сином, а також Фагот з ТНМК ледь не постраждали від ракетної атаки росіян 30 червня

Воював з початку повномасштабного: Сергій Танчинець повідомив про загибель на фронті брата

На війні загинув Дмитро Чендей - брат фронтмена гурту "Без обмежень" Сергія Танчинця