Лайм

На дітях заробляють бабло: Тимур Мірошниченко розповів, чому так важко усиновити дитину

Чоловік озвучив головні причини

Ведучий Тимур Мірошниченко з дружиною офіційно стали прийомними батьками для дворічного хлопчика із житомирського дитячого будинку. Після завершення цього тривалого процесу шоумен розповів, з якими труднощами та "схемами" довелося зіштовхнутися, а також пояснив, у чому на, його думку, є найбільша проблема.

Так, Мірошниченко дав інтерв'ю Маші Єфросиніній, вихід якого вона анонсувала у Instagram-stories. Зокрема, у короткому ролику чоловік коротко озвучив три поширені "схеми", якими люди заробляють гроші на сиротах.

Читайте також: У нього було інше ім'я: Тимур Мірошниченко з дружиною розповіли, чому переназвали прийомного сина.

Фото: Viva!

"Держава не зацікавлена в усиновленні дітей. За обігом бабла ця сфера не поступається сфері наркоторгівлі, торгівлі зброєю, проституції. На дітях заробляють колосальне бабло. Життя однієї дитини в якомусь закладі дитячому державі обходиться дуже дорого, а по факту дитина банан в житті не бачила. До дитини доходять копійки із тисяч, які виділяються на її проживання. Це одна схема", - пояснив він.

"Друга схема. За кожне захворювання держава доплачує. Відповідно, вигідно накидати якомога більше діагнозів дитині. По-перше, більше грошей отримає на цю дитину заклад. По-друге, всі дивляться на цей діагноз і кажуть: "О, ні. Ну це дуже хвора дитина". І ніколи її не візьмуть", - також зазначив багатодітний батько.

Існує ще й третя схема, яка стосується дитячих будинків сімейного типу. Мірошниченко розповів, що по факту у таких закладах може жити хоч 100 дітей, але в реальності їх може не існувати: "Третя схема: дитячі будинки сімейного типу. По факту, 100 дітей може жити в цьому будинку, а його не існує".

Фото: instagram.com/_inna_mi_

Інша проблема у процесі усиновлення - це те, що дитині роками можуть не надавати статус на всиновлення, і таке відбувається з різних причин. "Ти обдзвонюєш по всій країні дитячі будинки, тобі всюди кажуть, що дітей немає. При цьому ми знаємо, що дітей в закладах 20 тисяч! Інша справа, що статус на всиновлення з них мало хто має. Це теж величезне питання до всієї цієї системи. Адже дитина роками може жити у дитбудинку і не отримувати цей статус з різних причин: чи то держава дає шанс виправитися батькам, чи то є в третьому коліні бабуся чи дідусь, дядько, тітка, які не пишуть відмову, але і не забирають собі дитину. І от через такі моменти дитина вимушена все життя проводити в таких закладах. Так не має бути", - говорив шоумен у інтерв'ю виданню Viva.

Читайте на тему: Хто з українських зірок мріяв усиновити сироту під час війни, і кому це вже вдалося.

Чи не найгіршим Тимур вважаєте те, що у закладах дітям не дають можливості розвиватися та проявляти свої емоції, що є вкрай важливим для раннього розвитку.

"У дитячих будинках, які б вони класні не були, немає індивідуального підходу до дітей. Тому в Марселя багато супутніх проблем через це. Там є різні вікові групи: наприклад, діти від 0 до року всі дружно роблять все, що мають робити у такому віці. Ніхто не дивиться на те, наскільки малеча розвинена.

В наступній групі від року і старше всі діти мають сидіти на горщику. А те, що ця дитина не відповідає за своїми показниками дітям в рік, усім байдуже. Його все одно посадять на горщик. Тепер у Марселя від цього проблеми з хребтом, - висловився на рахунок цього знаменитість. - Діти у дитбудинках не розвиваються, вони там просто виживають. Підйом, висаджування всіх на горщики, сніданок. Тобто конвеєр. У цих закладах діти не видають жодних емоцій".

Фото: instagram.com/_inna_mi_

Також у тому ж інтерв'ю ведучий зауважив, що має надію, що вступ України до ЄС допоможе реформувати цю систему та змінити її у кращу сторону:

"В умовах вступу України в Євросоюз є купа депутатів, які популістично заявляють, що дитячі будинки не можна закривати. Але вони не в темі. Вони навіть якщо і прийдуть в цей будинок – побудуть там 10 хвилин і підуть. Їм покажуть ігрову кімнату з купою іграшок, вони пересвідчаться, що наче всі умови для дітей є. Але як там насправді все відбувається, про це ніхто з них ніколи не дізнається. Інна зараз допомагає Офісу реформ під патронатом першої леді Олени Зеленської. Повністю змінилось керівництво служби, яке має контролювати все це і реформувати. Для них на багато речей відкриваються очі.

Ця система – не для дитини і не про дитину. Треба позбуватися дитячих будинків – їх не має бути. Діти повинні виховуватися в сім’ях. Маю надію, що ЄС нам допоможе з цими реформами".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео