Лайм

Ігроманія, алкоголізм та наркотики: хто з українських зірок подолав важку залежність

Чесні зізнання знаменитостей

Мільйони людей у всьому світі схильні до згубних залежностей, які руйнують їхнє здоров'я, кар'єри, родини та саме життя. Знаменитості - не виняток, але своїм прикладом одужання багато з них доводять: людині під силу впоратися з цією бідою. Ось що про свої залежності розповідали українські зірки.

Читайте також: Військовий психолог розповів, чому небезпечно запивати стрес алкоголем.

Віктор Павлік

Сьогодні Віктор Павлік не вживає алкоголю, але раніше мав серйозні проблеми з випивкою. В інтерв'ю Наталі Валевській співак зізнавався, що "спочатку було весело, організм приймав будь-які напої", але з часом виходити із запоїв стало дуже важко. "Тоді траплялося різне, до лікарні також потрапляв. Я цього не приховую. Тоді зрозумів, що своє озеро я вже випив", - говорив співак.

Фото: https://www.instagram.com/viktorpavlik/

Впоратися з алкогольною залежністю Віктору Павліку допомогла Катерина Репяхова, яка на той момент ще не була його дружиною.

"Проблеми були настільки великі, що кожен раз була реанімація, сильні запої. Були випадки, коли зривалися концерти. Коли я особисто роздавала людям квитки, а мені плювали в обличчя, бо він виходив на сцену п'яним, а його виносили. Коли він виходив на сцену з розстебнутою ширинкою, - розповідала Репяхова в Instagram. - Він зараз не п'є взагалі. У нас дружна здорова сім'я, без алкоголю. Ми дуже щасливі, і доказ цьому - наш син Михасик".

Читайте також: Не лише Віктор Павлік із дружиною: відомі пари з великою різницею у віці.

Олег Псюк із гурту Kalush Orchestra

Фронтмен гурту Kalush Orchestra Олег Псюк дуже рано приохотився до алкоголю та наркотиків. Щоб подолати шкідливі звички, йому довелося викреслити із життя старе оточення.

Фото: https://www.instagram.com/kalush.official/

"Амфетамін і сигарети - дві найважчі залежності в моєму житті. Ще я кинув компанію всю. Просто я виходив у двір, а там розмови про одне. І коли я все кинув, я сам сидів удома. Я закрився вдома, щоб не зірватися, - розповідав Псюк проекту "У Міщенко". - Алкоголь вживав з дитинства - мені наливали під час вертепів. Перший раз принесли додому у 12 років, а після 14 вже щотижня було. У мене з алкоголем були суперсерйозні проблеми. Дуже багато людей пророкувало, що я буду алкашем".

Музикант неодноразово наголошував, наскільки сильно компанія впливає на спосіб життя.

"Коли ти в компанії з 30 людей і знаєш, що всі вживають, то розумієш, що "напевно, в цьому нічого поганого". Ти бачиш, що всі живі, здорові, веселі. Так і виходить. Але я, звісно, не звинувачую оточення, бо індивід повинен сам розуміти, що він робить, - розповідав Олег. - Коли я почав "зістрибувати", просто став морозитися від усіх. Сидів удома і ні до кого не виходив".

Читайте також: Опинився у пастці: Бен Аффлек звинуватив невдалий шлюб у своєму алкоголізмі.

Саша Таб

Ще один учасник Kalush Orchestra, співак Саша Таб, ледь не дав наркотикам зруйнувати своє життя. Він мав серйозну залежність від ін'єкційних речовин, про яку розповідав у 2021 році.

Фото: https://www.instagram.com/sasha.tab.music/

"Вже у восьмому класі я почав вживати наркотики. Мені хотілося стати поганим хлопцем, впевненим, у темі. Клеєм дихав. У восьмому класі. Придурок! - розповідав артист виданню rap.ua. - Потім почав спілкуватися з компанією старших із сусіднього двору, теж із поганих сімей. Один із них навчався на кухаря-офіціанта в ПТУ, і його там пацани з Оболоні навчили крутити "гвинт". Тоді у нас весь район підсів на важку наркоту, включаючи мене. Після дев'ятого класу я пішов зі школи. "Гвинт" — страшна тема. Не пробуйте ніколи. Це швидкісний наркотик. Як амфетамін, але в десять разів сильніший. Його крутять з усіляких хімічних інгредієнтів".

Наркозалежним Саша Таб залишався довгі роки, хоч і з тимчасовими ремісіями. Опанувати себе співаку допомогло народження молодшої дочки Каї. Цю подію в житті артист називає не інакше як "дивом".

Читайте також: Зірка серіалу "Ейфорія" Ангус Клауд помер у віці 25 років: можливе передозування наркотиками.

Артур Логай

Актор Артур Логай, який переміг у шоу "Танці зі зірками-2021", в юності був ігроманом. Залежність від автоматів почалася у 12 років і мало не зруйнувала його життя і стосунки з найближчими людьми, а також загнала до боргової ями. На той момент Артур був підлітком.

Фото: https://www.instagram.com/logai.arthur/

"Рік, який змінив моє життя - 2011. Мені було 18 років, коли я кинув азартні ігри. Як і багато молодих людей з Мелітополя, я пропадав у залах гральних автоматів. У мене було багато боргів, і одного разу я виніс мамині коштовності, - чесно зізнавався Логай у "Танцях". - Знаю, що батьки мене пробачили, але мені й досі соромно".

На тлі ігроманії та боргів у Артура навіть була спроба самогубства. "Я вже був на дні. Була лікарня, було зашивання. Але треба зрозуміти - вихід є завжди. І якщо тобі у 16-17 років здається, що ти нічого не зможеш досягти у житті, це не так", - говорив він.

Олег Собчук

Фронтмен гурту "Скай" також зізнався, що був алкоголіком, через що ледь не розпався його шлюб. Олег Собчук зрозумів, що не хоче, аби діти бачили його неадекватним, тому почав знімати напругу за допомогою спорту.

Фото: https://www.instagram.com/sob4uk/

"Кілька разів я п'яним виступав. Це жерсть. Ти не чуєш нот, не відчуваєш ритм. Тобі це здається офігенним, а потім ти дивишся запис, і це жесть, сором. Це не професійно, - говорив музикант у проекті "У Міщенко". - Страшно звучить, але я, напевно, був алкоголіком. Дуже шкода, що невід'ємна частина нашої культури базується на алкоголі - кіно, музика, бізнес, театр - скрізь алкоголь".

Позитив

Олексій Завгородній, відомий під сценічним псевдонімом Позитив, намагався "залікувати" алкоголем свою клінічну депресію. Близько трьох років він не звертався по допомогу до фахівця, але зараз психотерапевт допомагає йому знаходити здорові рішення проблем.

Фото: https://www.instagram.com/positiff/

"Залежність від алкоголю - повне дно. Потрібно правильно з цим працювати. Вести цілком здоровий спосіб життя не всім вдається. Артисти - трохи інша порода людей. Ми можемо закривати [алкоголем] свою депресію, "кризу жанру". Але це точно не плюс, - розповів співак в інтерв'ю Славі Дьоміну. - Залежність - це точно моральна слабкість. Я завжди думав, що це для того, щоб поговорити з собою. Але це не так: ти насправді робиш собі гірше, тому що в такому стані не вирішуєш проблеми, а поринаєш у них".

За словами Позитива, "зірватися хочеться завжди", але поступово він навчився говорити з собою тверезо, і від цього залежність стала легшою.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

Їм складно радіти досягненням інших: які знаки Зодіаку заздрять чужому успіху

Астрологи назвали заздрісні знаки Зодіаку - Овни, Козероги, Леви та Скорпіони не вміють радіти успіхам інших

Що відомо про співака Baby Lasagna з Хорватії, якому прогнозують перемогу на "Євробаченні-2024"

Baby Lasagna претендує на перемогу у Євробаченні-2024 за прогнозами букмекерів - що відомо про артиста та його конкурсну пісню