Лайм

Андрію Данилку виповнилося 50 років: як змінився артист за часів своєї слави

Чоловік зазначив, що в душі досі "почувається студентом"

2-го жовтня свій 50-й день народження відзначає український виконавець, актор, сценарист та композитор Андрій Данилко. Найбільше він відомий публіці за виконанням яскравої ролі Вєрки Сердючки. У свій ювілей чоловік висловився про ставлення до віку, а також розповів про плани на майбутнє.

Зокрема, знаменитість зізнався, що для нього цифра в паспорті немає особливого значення, адже він і досі почуває себе як у студентські роки. "Для мене всі ці паспортні цифри не мають жодного значення. Важливі лише внутрішні відчуття, а в душі я й досі почуваюся студентом. Любимо з Інною подуркувати та покепкувати одне з одного. І після 50-ти нічого не зміниться. У мене купа справ і планів, творчих і не тільки, тому паритися через вік у мене немає часу", - передає слова артиста його команда.

Читайте також: Андрій Данилко зізнався, чому на людях не знімає чорну маску з підборіддя.

Фото: instagram.com/yuriynikitin

Юрій Нікітін, який є продюсером Данилка та його близьким другом, підготував привітання у соцмережах. Він опублікував серію архівних кадрів із виконавцем та не пошкодував для нього теплих слів.

"Сьогодні надзвичайний день - день твого народження. Я щиро вітаю тебе, мій друже! Бажаю тобі міцного здоровʼя, радості, натхнення та любові в кожній секунді твого життя. Мені дуже пощастило дружити та працювати з такою великою людиною, як ти. Люблю тебе, мій вчителю. Будь щасливий!" – йдеться у пості Нікітіна.

Фото: instagram.com/yuriynikitin

Фото: instagram.com/yuriynikitin

Що відомо про Андрія Данилка

Чоловік родом із Полтави. З дитинства демонстрував цікавість до малювання та музики, а пізніше проявив себе у театральній справі. Під час студентських років створив персонажа Вєрку Сердючку, сценічне ім'я для якої він запозичив у своє однокласниці Ані Сердюк. Спершу Вєрка була продавчинею, потім – провідницею.

Фото: instagram.com/yuriynikitin

На великій сцені Сердючка виступила у березні 1991-го року у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя. В тому ж році Данилко представив дві мініатюри в образі свого яскравого персонажа: "Провідниця" та "Столова". Після цього виступу до чоловіка поступово почала приходити впізнаваність, а після випуску реклами за участі Сердючки Данилко справді зрозумів, що таке справжня популярність.

Фото: instagram.com/yuriynikitin

У 2007 році представляв Україну на "Євробаченні", де посів друге місце з результатом 235 балів. Артист говорив, що участь у міжнародному вокальному конкурсі стала для нього не лише професійним викликом, а й особистим, оскільки відкрила для нього новий етап у творчості. "Євробачення" дало особисто мені дуже багато, у мене повністю змінилися пріоритети. Моє життя розділилося на "до" і "після" "Євробачення", - говорив він в інтерв'ю.

Читайте на тему: "Мама" Сердючки Інна Білоконь показала, як виглядає її доросла донька-іменинниця.

Фото: instagram.com/yuriynikitin

Після військового вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року публічно засудив російські злочини. Також згодом заявив про переіменування пісні "Lasha Tumbai" на "Russia, goodbye".

Восени минулого року виконавець виставив на аукціон Sotheby's придбаний раніше Rolls-Royce Silver Shadow 1974, що належав Фредді Мерк'юрі. 5 листопада автомобіль був проданий на аукціоні за 250 тисяч фунтів (11 мільйонів гривень). Всі 100 % виручених коштів, за рішенням Андрія Данилка, аукціон Sotbey's спрямував на будівництво у Львівській області нового сучасного центра реабілітації та протезування постраждалих у війні українців.

Фото: instagram.com/v_serduchka

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни