RU  UA

Дізнатися

Володимир Дантес і Даша Кацуріна знялися у фільмі про шлюбну нерівність в Україні: відео

Пара підтримує легалізацію одностатевих шлюбів

Після співака MELOVIN за легалізацію одностатевих шлюбів в Україні виступили Володимир Дантес і Даша Кацуріна. Пара знялася у документальному фільмі "Шлюбна (не)рівність в Україні", прем'єра якого відбулася 11 жовтня.

Стрічка складається із двох частин. У першій показана спотворена реальність, де гетеро-шлюби недоступні, а все, що відбувається з гетеро-парами, схоже на несправедливий і жорстокий світ. У другій частині можна почути історії реальних ЛГБКТ-пар та почути, що про одностатеві шлюби думає співак та його кохана.

Читайте також: На шляху до Європи: Володимир Завадюк висловився про підтримку ЛГБТ в Україні.

Фото: instagram.com/kharkivpride

"Коли я ріс, у Харкові я ходив до єврейського клубу "Гілель". Там була купа моїх друзів, багато з них були геї та лесбійки. Я тоді вперше з ними познайомився, мені було 16 років. Я такий: "Ну круто". Я тоді взагалі не ставив собі питання того, що у них немає дозволу на те, щоб стати чоловіком і дружиною, чоловіком і чоловіком... І зараз, у 2023 році, коли одна країна може нападати на іншу, бо вони так собі вирішили, представники ЛГБТК+ можуть захищати країну, можуть працювати на будь-яких посадах, все робити для цієї країни. А офіційно одружуватися не можуть. І це дуже дивно для мене", - сказав Дантес.

Даша Кацуріна зйомку у документальному фільмі "Шлюбна (не)рівність в Україні" назвала дуже важливою.

"Я не розумію, як стать може впливати на рішення людини оформити свої стосунки офіційно. Чому ми можемо з тобою, а наші друзі не можуть, - сказала дизайнерка своєму коханому. - Якщо ти чоловік з чоловіком або жінка з жінкою... Чому?".

Фото: instagram.com/kharkivpride

У фільмі показана історія стосунків телеведучого Анатолія Єреми та його партнера Миколи Шестаковського. Також до проекту долучилися ведучий чоловічого YouTube-шоу "Ебаут" Ігор Донських, активістка та художниця з Маріуполя Діана Берг із чоловіком та ще багато ЛГБТК+ пар та союзників, у тому числі представники ЛГБТ-військових.

Читайте також: Учасник "Холостячки-2" Хветкевич зіграв весілля зі своїм бойфрендом у Мексиці: романтичні фото.

Фото: Новий канал

Проект на підтримку рівних шлюбів реалізували режисер Юрій Двіжон, громадська організація "ХЖО Сфера" та ХарківПрайд.

"ЛГБТК+ сім'ї в Україні поки що не мають жодного юридичного статусу, через що вони залишаються поза увагою держави та суспільства, – сказала Ганна Шаригіна, співорганізатор ХарківПрайду. – Мова йде про конкретні можливості, які гарантує держава начебто усім громадянкам та громадянам: приймати рішення в кризових станах, поховати, мати доступ в реанімацію, успадкувати спільне майно в разі смерті партнерки чи партнера. Виходить так що в умовах війни та постійної загрози людському життю частина українок та українців залишаються юридично не захищеними".

Нещодавно український блогер, актор серіалу "Київ вдень та вночі" Олег Машуковський зробив пропозицію своєму коханому - візажисту на ім'я Данило.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Как сложилась судьба пластического хирурга Андрея Искорнева после "Холостяка" - как выглядит и где живет главный герой 3 сезона шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации