Лайм

Як часто потрібно прати рушники для обличчя, рук і тіла: експерт дала відповідь

Врахуйте ці рекомендації

Кожному приємно користуватися ароматними, м'якими та пухнастими рушниками. Через помилки під час прання досягти такого ефекту виходить не завжди. Але як часто потрібно прати рушники, щоб вони залишалися гігієнічними? Видання Express.co.uk навело пояснення експертки з прибирання Сари Демпсі.

Цікаві новини для вас: При якій температурі прати рушники, щоб вони були м'якими та пухнастими.

Фото: Getty Images

Якщо нерегулярно прати рушники, вони можуть стати сприятливим середовищем для розмноження бактерій, що може призвести до проблем зі шкірою. Більше того, чим довше рушники не перуть, тим гірше вони справляються зі своїм основним завданням – висушувати тіло та волосся.

За словами Сари Демпсі, рушники рекомендується прати після трьох використань. Зазвичай такої регулярності достатньо для підтримки гігієнічності виробів, але можна робити це частіше.

"Хоча на поверхні рушників ви можете і не побачити бруду, вони все одно вбирають піт, запах тіла, на них залишаються клітини шкіри. Все це може призвести до розмноження бактерій на матеріалі", - пояснює експерт.

Рушники для рук, якими ми користуємося частіше, швидше накопичують бруд та неприємний запах. Отже, і міняти їх потрібно частіше за банні.

Читайте також: Як освіжити махрові рушники, які неприємно пахнуть після прання.

Зверніть увагу на якість та стан своїх рушників. Як правило, після 2-3 років використання більшість із них вимагають заміни. Про це сигналізує зношування тканини, зниження її гігієнічних властивостей: рушники стають жорсткими, погано поглинають вологу. Ще одна ознака зношування - неприємний запах рушника навіть після прання.

Врахуйте, що нові рушники також слід прати, якщо вони продавалися в магазині або на ринку без захисної упаковки.

Дізнайтеся також, як позбутися плісняви та запаху у пральній машині.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чим небезпечна для редиски хрестоцвітна блішка, як її можна позбутися за допомогою деревного попелу, тютюнового пилу, порошку пижми

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок  

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати