Лайм

Найважчий військовий: що стало з Миколою Ворошновим – першим переможцем шоу "Зважені та щасливі"

Він називає себе найважчим українцем в армії

"Зважені та щасливі" - популярне телешоу про схуднення, яке виходило на СТБ з 2011 по 2019 рік. Глядачі з цікавістю спостерігали за учасниками, які боролися із зайвою вагою та виконували складні завдання тренерів. Першим переможцем проекту став хокеїст Микола Ворошнов. У 2011 році він прийшов на проект із вагою 180 кг і скинув більше половини. Нині Микола є аеророзвідником 72-го ОМБр ім. Чорних запорожців, і його життєвий шлях міг би стати натхненням для багатьох українців.

Микола Ворошнов Фото: facebook.com/mykola.voroshnov

Микола Ворошнов із дитинства займався хокеєм, став майстром спорту та зробив успішну кар'єру. Він грав у Канаді, Америці, Польщі, київському клубі "Сокіл". Перемога на "Зважених та щасливих" допомогла йому повернутися в хокей: чоловік поїхав до Канади і став тренером дитячої команди.

Ворошнов після перемоги у першому сезоні шоу "Зважені та щасливі", 2011 рік Фото: facebook.com/mykola.voroshnov

Довго залишатись за кордоном Ворошнов не зміг: коли в Україні розпочалася Революція Гідності, він приїхав на Майдан і став його активним учасником. 2015 року доєднався до АТО, служив кулеметником у батальйоні "Донбас", де отримав позивний Канада, яким користується досі.

Фото: facebook.com/mykola.voroshnov

Читайте також: Живе в США і тренує людей: як склалася доля співака Олексія Кузнєцова, який виграв "Х-Фактор".

Вперше в армію Микола Ворошнов потрапив із вагою 134 кг, і там знову почав набирати кілограми. За словами захисника, на війні стежити за формою неможливо: не вистачає сну, а їсти доводиться те, що потрапить під руку.

У 2017 році він демобілізувався та знаходився у Києві, активно займався волонтерством. Незабаром його знову запросили стати учасником "Зважених та щасливих". Погодитись чоловіка переконала тренерка Аніта Луценко, адже на той момент він важив понад 220 кг.

"Вона мені тоді одну фразу сказала: "Ну дивись: якщо ти зараз не підеш на "Зважені", ти помреш - чи сам, чи повернешся туди, і тебе вб'ють. Якщо підеш на "Зважені", то ти матимеш вибір. Можливо, ти головою перезавантажишся, і шансів вижити і завдати шкоди ворогову буде набагато більше", - поділився військовий в інтерв'ю Цензор.нет.

Микола Ворошнов та Аніта Луценко Фото: facebook.com/mykola.voroshnov

У 9-му сезоні проекту ветеран АТО худнув під керівництвом Марини Божемської, але не зміг дійти до фіналу. Втім, йому вдалося скинути вагу до 160 кг, а також стабілізувати психологічний стан, який погіршився на тлі переживань через загибель побратимів.

Читайте також: Актор Гарік Бірча – старший сержант ЗСУ: що стало із зіркою комедійного серіалу "Віталька".

Покинувши проект, Микола Ворошнов продовжив тренуватися, щоб скинути вагу. Однак здоров'я та стан чоловіка дуже підкосив ковід: у 2021 році він тяжко перехворів та потрапив до лікарні.

"Я з лікарні вийшов дуже слабким. Ти від кімнати до кухні дійшов - у тебе вже задишка. Притому вага у мене на той момент була - ну максимум 145 кг. І я пішов у плюс по кілограмах. За півроку набираю десь під 80 кг. І знову повертаюся до тих 220", - поділився він.

Ворошнов у 2021 році Фото: facebook.com/mykola.voroshnov

Початок повномасштабної війни в Україні не став для Миколи Ворошнова великою несподіванкою. Як і багато військовослужбовців, він наперед готувався до нападу росіян. Тримав речі зібраними, а машину – заправленою, щоб його родина могла залишити Київ у разі наступу окупантів.

"Я був абсолютно впевнений, що це станеться. Моя родина була готова на 100%. Тому що я всю рідню попередив, у нас завжди були повністю заправлені обидві машини, були запаси палива. На свого молодшого брата я поклав таку відповідальність, вивезти батьків та його дружину. Взагалі, вимагав, щоб усі поїхали звідси, бо тоді мені буде спокійніше працювати", - розповів Ворошнов в інтерв'ю Front 18.

Після 24 лютого Микола Ворошнов брав участь в обороні Києва, пройшов курси парамедика і був водієм у "Госпітальєрах". Зараз він займається аеророзвідкою та вважає свою роботу максимумом, який може давати у своєму фізичному стані.

Фото: facebook.com/mykola.voroshnov

Читайте також: На війні загинув звукорежисер Іван Шульга, який працював над шоу "Зважені та щасливі" та іншими проектами.

Микола пройшов ВЛК і вступив до лав 72-ї бригади попри свою вагу. Нині Ворошнов називає себе найважчим військовослужбовцем не просто в Україні, а й у всьому світі .

"Лікар запитав: "Ви куди?" – "Як куди? - Кажу. - На контракт, ось відношення". - "Ні. Скільки ви важите?" Кажу: "Нормально я важу". "Ні-ні-ні, у вас ожиріння 18-го ступеня. Я вам нічого не підпишу". До скандалу доходило. Офіційно я важу як військовослужбовець 149 кілограмів. Неофіційно, мабуть, найважчий чувак у військовій формі у світі. Не в Україні - у світі немає жодного офіційного військового в такій вазі, як я", - каже він.

Фото: facebook.com/mykola.voroshnov

Микола Ворошнов активно веде соцмережі, де розповідає про свою службу в аеророзвідці.

"Я вдячний піхоті, що можу працювати в таких шикарних "офісах". Завдяки їм, хлопцям попереду, тим, хто вгризається в землю, я можу робити свою роботу з філіжанкою кави в руці. А ми, своєю чергою, намагаємося робити роботу так, щоб піхоті не доводилося вступати у стрілецький контакт із ворогом", - розповів він про свої завдання на фронті.

Фото: facebook.com/mykola.voroshnov

Нині Микола Ворошнов не одружений, у соцмережах зазначено, що захисник не має пари. 2020 року чоловік зустрічався з учасницею шоу "Холостяк-3" Іриною Скориковою, але пізніше пара розійшлася. Після цього в подробиці про особисте життя він не вдавався.

Раніше співак Віталій Козловський, який мобілізувався до Нацгвардії, розповів про бойову підготовку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil