Добігає кінця сезон баклажанів, а це означає, що потрібно встигнути не тільки насолодитися цими овочами, але і подумати про заготівлі на зиму. Якщо ви вже закрили декілька банок обсмажених баклажанів або салату "Десятка", цього разу зробіть гостру закуску. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Простий рецепт салату на зиму став хітом: як приготувати баклажани з квасолею.
Інгредієнти: баклажани (2 кг), солодкий перець (1 кг), гіркий перець (1-2 шт.), часник (2 головки), петрушка (50 г), сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет 9% (4 ст. л.), рослинна олія (150 мл).
Приготування:
Баклажани промиваємо і нарізаємо кружальцями завтовшки до 1 см.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо баклажани з обох боків до золотистого кольору, солимо під час смаження.
Готові баклажани викладаємо на паперові серветки, щоб увібралася зайва олія.
Читайте також: Найсмачніший рецепт баклажанів на зиму: таку ікру захочеться закривати щороку.
Солодкий і гострий перці очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками, часник очищаємо від лушпиння. Все це пропускаємо через м'ясорубку.
В отриману масу додаємо нарізану петрушку, сіль, цукор, оцет, ретельно перемішуємо.
На дно кожної банки викладаємо кілька обсмажених баклажанів, потім шар заправки і продовжуємо далі, чергуючи.
Стерилізуємо заготівлю: на дно широкої каструлі викладаємо тканину або кухонний рушник, ставимо банки із салатом. Наливаємо теплу воду по плічка і доводимо її до кипіння. Після цього стерилізуємо 10 хвилин. Потім закочуємо і перевертаємо банки догори дном.
- Раніше ми розповіли, чому гірчать баклажани і як прибрати з них неприємний присмак.
- Читайте також на theLime, як приготувати на зиму баклажани як гриби.
Цікаві новини для вас:
- Крижавки - це квашена капуста з буряком, яку ще називають "пелюсткою": як її приготувати.
- Швидко приготувати квашену капусту допоможе теплий маринад: буде готова за 24 години.
- Підходять для будь-яких салатів: рецепт маринованих печериць на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.