Лайм

Смачне згущене молоко можна приготувати в домашніх умовах: як це зробити

Найпростіший рецепт

Навіть під час війни чимало господинь намагаються радувати свою сім'ю та підтримувати бойовий дух солодощами власного приготування. І якщо ви вже робили смачні іриски або цукерки Рафаелло, приготуйте домашнє згущене молоко, яке можна додавати в десерти або поливати їм сирники, млинці та панкейки. theLime вирішив поділитися простим рецептом.

Читайте також: Як приготувати швидкі пончики на згущеному молоці: простий рецепт.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: молоко 2,5% (600 мл), цукор (600 г), вершкове масло 83% (60 г).

Приготування:

Молоко, цукор та вершкове масло змішуємо в одному посуді, розмішуємо за допомогою вінчика.

Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.

Варимо приблизно 30 хвилин, час від часу помішуючи, і стежимо, щоб не "втекло" молоко, оскільки воно буде дуже пінитися.

Читайте також: Як приготувати солодке домашнє молозиво зі згущеним молоком: простий рецепт.

Через зазначений проміжок часу перевіряємо густоту: у невелику піалу наливаємо 1 столову ложку згущеного молока, охолоджуємо і дивимося на консистенцію. Якщо ж ви любите більш густіше згущене молоко, то варіть на 5-10 хвилин довше.

Потім чекаємо, поки домашнє згущене молоко охолоне, і подаємо його до млинців, панкейків або сирників.

Цікаві новини для вас:

  1. Що таке гуакамоле, як його готувати і з чим їсти цей популярний мексиканський соус.
  2. Цукати з гарбуза – проста і корисна заміна цукеркам: як приготувати їх у духовці.
  3. Немає нічого складного: рецепт різотто з м'ясом та грибами, яке можна приготувати на вечерю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні