Навіть під час війни чимало господинь намагаються радувати свою сім'ю та підтримувати бойовий дух солодощами власного приготування. І якщо ви вже робили смачні іриски або цукерки Рафаелло, приготуйте домашнє згущене молоко, яке можна додавати в десерти або поливати їм сирники, млинці та панкейки. theLime вирішив поділитися простим рецептом.
Читайте також: Як приготувати швидкі пончики на згущеному молоці: простий рецепт.
Інгредієнти: молоко 2,5% (600 мл), цукор (600 г), вершкове масло 83% (60 г).
Приготування:
Молоко, цукор та вершкове масло змішуємо в одному посуді, розмішуємо за допомогою вінчика.
Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.
Варимо приблизно 30 хвилин, час від часу помішуючи, і стежимо, щоб не "втекло" молоко, оскільки воно буде дуже пінитися.
Читайте також: Як приготувати солодке домашнє молозиво зі згущеним молоком: простий рецепт.
Через зазначений проміжок часу перевіряємо густоту: у невелику піалу наливаємо 1 столову ложку згущеного молока, охолоджуємо і дивимося на консистенцію. Якщо ж ви любите більш густіше згущене молоко, то варіть на 5-10 хвилин довше.
Потім чекаємо, поки домашнє згущене молоко охолоне, і подаємо його до млинців, панкейків або сирників.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашній марципан із трьох інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, як зробити сирки в шоколадній глазурі.
Цікаві новини для вас:
- Що таке гуакамоле, як його готувати і з чим їсти цей популярний мексиканський соус.
- Цукати з гарбуза – проста і корисна заміна цукеркам: як приготувати їх у духовці.
- Немає нічого складного: рецепт різотто з м'ясом та грибами, яке можна приготувати на вечерю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.