Лайм

Сподіваюся бути корисним: Олександр Положинський розповів про переведення в новий підрозділ ЗСУ

Артист поділився новинами про свою службу в армії

Олександр Положинський – музикант та співак, лідер гурту "Тартак", який нині є військовослужбовцем ЗСУ. У травні 2022 року він став солдатом 47 омбр "Маґура", але служба склалася не так, як він очікував. Хоча 50-річний артист побував на передовій та виконував завдання командирів нарівні зі своїми побратимами, стати офіцером йому не вдалося.

"Питання, чи є шанс стати офіцером і приносити більше користі, здається, отримало остаточну негативну відповідь. Занадто старий. Не біда. Але хотілося", - скаржився він у січні 2023 року.

Читайте також: Олександр Положинський у ЗСУ висловився про можливість законно "відкупитися" від мобілізації.

Фото: https://www.instagram.com/oleksandrpolozhynskyi/

Незабаром Положинського вивели із зони бойових дій, і він займався закриттям матеріальних потреб своєї бригади. Тепер артист перевівся інший підрозділ. Про це він повідомив у Instagram, детально описавши пройдений шлях у ЗСУ.

Положинський розповів, що в новоствореному 47-му (на той момент) батальйоні він пройшов вишкол і "вперше побував на фронті не в якості запрошеного артиста". Медійність допомагала йому активно допомагати побратимам у купівлі спорядження, транспорту та техніки.

"У 47-му батальйоні я став командиром відділення, допомагав отримувати перші військові звання та вміння хлопцям, які згодом стали крутими воїнами і якими я, як їхній перший командир, щиро пишаюся", - написав Олександр.

Читайте також: З "Ліги сміху" до Третьої штурмової бригади: де зараз популярний комік Віктор Розовий.

Фото: https://www.instagram.com/oleksandrpolozhynskyi/

Пізніше батальйон став полком, а потім – окремою механізованою бригадою. Змінились і завдання Положинського. З лютого він "перебував у дистанційному зв'язку з рідною бригадою", і лише іноді спілкувався з побратимами та сестрами. Нині їхні шляхи розійшлися.

"Минулого тижня я остаточно попрощався з 47 ОМБр. Дякую своїм командирам, хлопцям і дівчатам, які були поруч. Для мене велика гордість і честь бути невеликою частиною нашої спільної історії. Світла пам'ять полеглим! - продовжив артист-військовослужбовець. - Я офіційно почав службу в новому підрозділі ЗСУ. Сподіваюся продовжувати бути корисним тут. Готовий до виконання нових наказів та завдань".

Раніше про переведення з Нацгвардії повідомив інший артист - Віталій Козловський. Співак не уточнив, де служитиме і чим займатиметься, але відомо, що він залишається військовослужбовцем.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита