RU  UA

Дізнатися

Шон Пенн хоче зняти фільм про загиблого українського пілота "Джуса"

Режисер збирає матеріали

Американський актор та режисер Шон Пенн послідовно підтримує Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ. У 2023 році на кінофестивалі "Берлінале" відбулася прем'єра його документального фільму "Суперсила", де Пенн записав інтерв'ю з українськими військовими, політиками, журналістами та дипломатами, а також відвідав Сєвєродонецьк під час боїв за місто.

Читайте також: Шон Пенн вручив свій "Оскар" Зеленському - нагорода залишиться в Україні до перемоги.

Фото: Getty Images

За підтримку України та її популяризацію її у світі Володимир Зеленський нагородив Шона Пенна орденом "За заслуги" ІІІ ступеню. Здобувши почесну нагороду, оскароносний актор не втратив інтерес до України та її героїв.

В інтерв'ю виданню "Букви" мати загиблого українського пілота Андрія "Джуса" Пільщикова Лілія Авер'янова розкрила, що Пенн хоче зняти фільм про її сина.

Андрій "Джус" Пильщиків Фото: facebook.com/Vbtaps

"Нещодавно у Києві ми зустрічалися із зірковим актором та кінопродюсером Шоном Пенном, який не лише згадав про свого друга "Джуса" у присвяті до фільму "Суперсила", а й готує матеріал для документального фільму про нього, - розповіла жінка. - Андрій, як ніхто інший, умів дружити, умів підтримувати контакти з дуже цікавими людьми. Усі ці вміння, ця дружба спрацювали на благо України у такий важкий час війни".

Читайте також: Людей відганяли палицями: Шон Пенн згадав, як їздив у конвої Путіна на дачу Михалкова.

Нагадаємо, що капітан Андрій Пильщиков із позивним "Juice" (Джус) трагічно загинув в авіакатастрофі під Житомиром 25 серпня 2023 року. Тоді в небі зіштовхнулися два навчально-бойові літаки L-39. Двоє інших загиблих пілотів – майор Сергій Проказін та майор В'ячеслав Мінка.

"Джус" служив у Повітряних Силах 10 років, пілотував американські літаки у рамках навчань "Чисте небо-2018" у США. Після початку повномасштабної війни захищав українське небо, а також активно відстоював необхідність надання Україні винищувачів F-16, виступав із цим посланням перед американськими сенаторами.

У вересні 2023 року Андрій "Джус" Пільщиков став першим українцем, пам'ять якого увічнив Національний музей авіації та космонавтики США. Його ім'я вигравіруване на меморіальній стіні музею.

У Києві на вул. Межигірська, 3/7 знаходиться відомий мурал, присвячений "Джусу" - майору (посмертно) 40 БрТА Повітряних сил ЗСУ, кавалеру ордена "За мужність" ІІІ ступеня.

Фото: "Апостроф", Роман Пєтушков

Цікаві новини для вас:

Досліджуємо потенціал: Метт Деймон заговорив про зйомки фільму про війну в Україні.

Після Саміту перших леді та джентльменів Шон Пенн зустрівся з Віктором Ющенком: фото.

Правда про війну: Олег Сенцов показав відео запеклого бою під Авдіївкою, де отримав поранення.

Читайте також

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Александр Усик поборол Тайсона Фьюри. Украинские звезды эмоционально отреагировали на историческую победу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Украинский боксер Александр Усик победил Тайсона Фьюри и стал чемпионом мира. Жена спортсмена Екатерина Усик эмоционально поздравила любимого

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир