Лайм

Чому розпадаються шлюби: експерти назвали найпоширеніші причини розлучень

Чимало людей роблять одні й ті самі помилки

Зруйнувати шлюб можуть не лише образливі слова. Є низка інших причин, через які закохані приймають рішення розійтися і в подальшому будувати своє життя окремо один від одного. Які існують поширені причини розлучень та чому вони виникають, розповіли фахівці з різних галузей: психологи, юристи та соціальні працівники. Про це пише видання BestLife.

Читайте також: Розкриває секрет особистості: що колір губної помади говорить про характер жінки.

Фото: Getty Images

Різні погляди

Часто трапляються так, що пара відкладає важливу розмову, і це призводить до погіршення стосунків та непорозуміння. "Коли я працюю з колишніми закоханими, мене вражає відсутність спілкування між ними. Вони мають різні очікування на рахунок того, хто повинен працювати і скільки грошей заробляти, наприклад. І, лише дійшовши до мого офісу, вони нарешті починають підіймати ці теми", - ділиться адвокат із Массачусетса Джулія Рюшемейер.

Фінансові конфлікти

Це одна з найпоширеніших причин, через яку трапляються розлучення. Власник юридичної фірми у Детройті Дерек Жак говорить, що часто люди вирішують розійтися, коли один з них розуміє, що не має фінансової підтримки з боку іншого чи має її, але не в повній мірі. "Коли ви відкрито говорите про фінансові проблеми з дружиною чи чоловіком, зазвичай вдається знайти компроміс, щоб їх виправити", - каже фахівець.

Нерівноправні ролі

"Ще одна закономірність - неправильний розподіл праці, говорить Рюшемейер. - Це коли батько працює цілими днями, щоб заробити гроші, у той час як дружина займається домашніми справами та виховує дітей. Обидва залишаються у своїх проблемах, а зустрівшись, не можуть знайти спільну мову, оскільки мають зовсім різні обов'язки".

Різні очікування

Клінт Брашер, адвокат Техасу та Луїзіани, розповідає, що також подружжя розстаються, коли розуміють, що їхні погляди на життя суттєво відрізняються. Це стається, коли вимоги і погляди на майбутні цілі не збігаються. Виникає сильний розрив, який не дозволяє закоханим зберегти міцні стосунки.

Читайте на тему: Не чекайте від них допомоги: астрологи розповіли, до кого не варто звертатися з проблемами.

Фото: Getty Images

Емоційна відстань

"Часто розлучення виникає ще й через брак любові та розуміння один до одного, - говорить психолог Род Мітчелл. - Саме емоційна дистанція, а не фізична є ключовим моментом до розпаду партнерських стосунків".

Невірність

"Коли один партнер зраджує іншому - це руйнує довіру і призводить до непоправних проблем у стосунках", - каже клінічний менеджер Healthy Life Recovery Мішель Інгліш. Згідно з показниками національних опитувань США, 15% заміжніх жінок і 25% одружених чоловіків мають стосунки на стороні.

Особистості, що розвиваються

Логічно, що люди з плином часу змінюються, ростуть і розвиваються. Іноді ці зміни стають настільки кардинальними, що партнери починають дивитися у різних напрямках. Шлюб може провалитися не через конфлікт, а через особистісне зростання, яке розлучить людину з партнером.

Невирішені питання

Конфлікти, які роками залишаються і не вирішуються, призводять до загибелі стосунків в кінцевому результаті. Часті сварки, неякісне спілкування стають причиною непорозумінь, образ та злості. Уникання складних розмов чи багаторазових суперечок через якесь складне невирішене питання може дуже швидко підірвати основу, на якій побудовані стосунки.

Читайте на нашому сайті: Психологи назвали 5 речей, які не варто тримати у спальні.

Відсутність інтимних стосунків

"Фізична та емоційна близькість - важливі складові будь-якого шлюбу, - говорить ліцензований психотерапевт Гері Такер. - Коли пари втрачають цей зв'язок, це призводить до самотності та незадоволеності, а у майбутньому і до розставання".

Фото: Getty Images

Відсутність довіри

"Вона виникає внаслідок нещирості та часто призводить до розлучення, - пояснює клінічний соціальний працівник Хезер Вілсон. - Це схоже на маленьку тріщину у вазі, яка повільно розширюється, поки врешті-решт не розіб'ється".

"Сіре" розлучення

Таким терміном фінансовий аналітик Емі Колтон називає розлучення, які трапляються у пар після 50 років. На цьому етапі діти виросли, і партнери залишаються наодинці зі своїми стосунками. В якийсь момент обидва чи хтось один розуміє, що хоче провести решту свого життя не з цією людиною, яка була багато років поруч.

Залежність

Це ще одна з поширених причин розлучень. Йдеться про алкоголь, наркотики, азартні ігри чи інші форми залежностей, які, безперечно, шкодять шлюбу.

Читайте також: Психологи з'ясували, який макіяж робить жінок найбільш привабливими.

Несумісність

Як би ви не старалися, іноді може трапитися так, що з тією людиною ,з якою ви б хотіли бути разом, вам не вдасться притертися характерами просто через те, що ви занадто різні.

Критика

"Такий сценарій точно призведе до провалу ваших стосунків. Критика партнера - це напад, який руйнує особистість та віддаляє її від вас", - каже психолог Джон Готман.

Фото: Getty Images

Презирство

"Зневага до партнера виходить далеко за межі критики. На відміну від критики, презирство демонструє позицію нібито моральної переваги вас над партнером", - розповідає Готман.

Відсутність якісно проведеного разом часу

"Якщо ви не будете активно підтримувати стосунки з партнером, вони поступово псуватимуться, і замість міцних взаємин з'являться слабкі і віддалені", - говорить сімейний терапевт Коннор Мосс.

Хиткий фундамент

"Йдеться про поспішні шлюби, відсутність справжньої вірності чи одруження з нездорових причин, - зазначає клінічний директор Profound Treatment Ліндсі Тонг. - Якщо люди одружуються, не знаючи один одного, цілком природньо, що згодом вони зрозуміють, що їм не варто бути разом".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували