RU  UA

Дізнатися

Назвали неонацистами: у Словенії концерт "ТНМК" скасували через наклеп росіян

Захід все ж вдалося провести в іншому місці

16 січня у Любляні (столиця Словенії) російські пропагандисти зірвали концерт українського гурту "ТНМК". Захід мав відбутися в рамках благодійного туру музикантів, а локацією для виступу мав стати клуб Menza pri koritu, який допомогли відшукати друзі артистів, місцеві українські активісти.

Проте подію було скасовано через черговий наклеп з боку громадян РФ. Подробиці інциденту у Instagram розповів директор гурту Святослав Румежак. Зокрема, у публікації він розповів повністю всю історію: спершу власник клубу все погодив, а після Нового Року почав дивно себе поводити та натякати, що хоче скасувати концерт. У день запланованого виступу, 16 січня, чоловік остаточно повідомив, що відміняє захід, назвавши при цьому учасників українського гурту "неонацистами".

Читайте також: На українських активістів подали до суду у Німеччині через критику російської співачки Анни Нетребко.

пост Святослава РумежакаФото: instagram.com/tnmkongo

Пізніше музиканти з'ясували подробиці ситуації та дізналися, що російські пропагандисти у Любляні бойкотують українські мітинги та роблять усе можливе, щоб подібні івенти скасовувались. Для цього вони, як і завжди, використовують огидні маніпуляції та вигадують неіснуючу брехню.

"В день концерту, за пару годин до відкриття дверей, власник клубу зателефонував і повідомив, що концерту не буде, тому що, увага, ми неонацисти. Ми всі офігіли, не те що здивувались. Завдяки нашим друзям дізнались згодом, що в Любляні активно діє русня, їх пропагандисти. Вони бойкотують усі українські мітинги, роблять усе можливе, щоб українські івенти скасовувались", - зазначається у публікації.

"І ці люди подзвонили власнику, сказали, що "ми - нацисти, ведемо агресивну пропаганду і хейтспічі". Ми намагались домовитись, адже до початку концерту лічені години. Ми дійсно намагались домовитись з майданчиком, пропонували виконати їх умови, але все дарма, - також пише директор колективу у пості. - Власник клубу не погодився і скасував з "аргументом", що ми агресивно налаштовані, а він - за мир".

На щастя, ситуацію все ж вийшло вирішити. В останній момент завдяки колезі Марії Вишневській музикантам вдалося відшукати зал та провести свій "Новий вертеп" у Любляні.

Читайте на тему: Безсердечні і тупі люди: супермодель Аліна Байкова розповіла, як у Європі догоджають росіянам.

афіша заходу, який таки вдалося провестиФото: instagram.com/tnmkongo

"Оперативно почали шукати вихід з ситуації. Завдяки нашій колезі Марії, менеджерці цього благодійного туру, яка кинула клич в спільнотах у Фейсбуку, ми отримали зал в Pivnica Union безкоштовно", - йдеться у джерелі.

У коментарях колеги та шанувальники висловили виконавцям слова підтримки, а також зауважили, що "світло обов'язково переможе темряву". І, попри те що чинять громадяни країни-агресора, "справедливість все одно залишається на стороні добра і правди".

  • Співає про Бориспіль в Росії: де зараз співачка Йолка, яка мовчить про війну в Україні.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекеры обновили прогнозы относительно победителя Евровидения 2024 – alyona alyona и Jerry Heil на третьем месте, на первом Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекеры обновили свои ставки на победителя "Евровидения-2024" - перво место занимает Хорватия, Украина - четвертое

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представитель Финляндии Windows95man показал эпатажный номер в первом полуфинале "Евровидения-2024"