Лайм

Зірка "Зоряних війн" допоміг Україні зібрати кошти на розвідувальні безпілотники Heidrun

Зірка є амбасадором платформи UNITED24

Американський актор Марк Гемілл активно демонструє проукраїнську позицію та допомагає нашій країні у боротьбі з ворогом. Раніше він зібрав кошти для української армії за допомогою оригінального аукціону, а цього разу посприяв реалізації збору на безпілотники RQ-35 Heidrun, які вже приїхали до України.

"15 дронів-розвідників RQ-35 Heidrun, на які ми збирали кошти, вже в Україні", - написав виконавець ролі Люка Скайвокера на своїй сторінці в Twitter.

Читайте також: Астронавт Скотт Келлі у символічній вишиванці порівняв подорож до України з польотом у космос.

Фото: twitter.com/MarkHamill

Придбані БПЛА можуть передавати відео в режимі реального часу та отримувати розвідувальну інформацію. У режимі роботи вони не наражають на небезпеку оператора, і в той же час можуть протистояти комплексам радіоелектронної боротьби противника.

RQ-35 Heidrun робить данська компанія Sky-Watch, також наша країна отримує їх від уряду Німеччини.

Безпілотник з нерухомим крилом запускається з руки та швидко збирає дані про позиції окупанта. Радіус збирання даних та передачі потокового відео - до 30 км, тоді як генерування нового 2D/3D картографічного матеріалу - до 25 кілометрів. Компактна наземна станція має ступінь захисту оболонки IP68 та універсальне кріплення для антени ближнього або дальнього радіуса дії.

Нагадаємо, у лютому минулого року Гемілл у соцмережах заявив, що підпише обмежену кількість постерів "Зоряних війн", щоб виручені кошти перевести на допомогу нашій країні.

"Це просто не те, чим я займаюся. Але я радий зробити це, щоб підтримати Україну, чия боротьба з Росією - ніщо інше, як натхнення, - коментував він солідарність з Україною. – З одного боку - казка для дітей, спочатку саме такими були "Зоряні війни". З іншого - реальність, сувора та жахлива реальність того, що відбувається в Україні".

Читайте на тему: Зірка "Кінгсман" Марк Стронг допоможе Україні відбудувати зруйновані росіянами школи.

Марк Гемілл у 2019 роціФото: Getty Images

Окрім того, раніше актор закликав людей взяти участь в благодійному розіграші, знову ж таки, на підтримку України. Тоді він постав в українській вишиванці від марки ETNODIM, яких у світі лише два екземпляри.

"Ця зроблена на замовлення вишиванка з вишитими джедайськими мечами – подарунок від United24. Їх лише дві! Бажаєте отримати шанс виграти другу? Просто пожертвуйте $24 або більше на відновлення школи в селі Бузова, Україна. Давайте зробимо це разом!" – писав Марк у травні.

Марк Гемілл у вишиванціФото: twitter.com/MarkHamill

Марк Гемілл - амбасадор платформи UNITED24. Також актор став голосом англійської версії програми "Повітряна тривога" та озвучив п'ять типів небезпеки: ракетний удар, обстріл, вуличні бої, радіаційну та хімічну загрози.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці