Лайм

Букмекери спрогнозували, хто може представити Україну на "Євробаченні-2024"

Ці виконавці лідирують з великим відривом

Нацвідбір на "Євробачення 2024" відбудеться 3 лютого, і вже зовсім скоро українці дізнаються, хто представлятиме нашу країну на міжнародній пісенній арені цього року. Тим часом букмекери оновили свої прогнози стосовно можливого переможця.

На їхню думку, представляти Україну на "Євробаченні-2024" буде дует Alyona Alyona і Jerry Heil з піснею "Тереза Марія". Вони лідирують з великим відривом - згідно з прогнозами фахівців, шанси на перемогу артисток дорівнюють 65%. Відповідна таблиця опублікована на сайті Eurovisionworld.

Читайте також: Що стало зі співачкою Мариною Круть, яка ледь не стала представницею України на "Євробаченні-2023".

Фото: eurovisionworld.com

Друге місце у рейтингу посів виконавець MELOVIN з композицією Dreamer - 9%, третє місце - співачка Anka з хітом "Палала". Всього у таблиці можна побачити імена всіх 11 фіналістів Нацвідбору.

Нагадаємо, Alyona Alyona і Jerry Heil обрали для Нацвідбору пісню під назвою "Тереза Марія", і композиція викликала різну реакцію в мережі. Зокрема, чимало юзерів заявили про те, що "Мати Тереза - неоднозначна особистість в історії". А у пісні фіналісток можна почути такі слова: "З нами Мама Тереза і Діва Марія. Босі, ніби по лезу, йшли по землі". Саме ці рядки стали причиною обурення та критики з боку слухачів. Співачкам пишуть про те, що "згадка черниці викликає суперечки, так само як і її святий образ".

Згодом виконавиці прокоментували хейт на свою адресу. Вони наголосили, що провели власне розслідування з цієї теми і зробили висновки. Зокрема, співачки зауважили, що слухачі неправильно розтлумачили текст, а образ матері Терези був використаний у пісні виключно як "загальне уособлення добра, світла та жіноцтва".

Читайте на тему: Румунія відмовилася брати участь у "Євробаченні-2024" через брак коштів.

Alyona Alyona і Jerry HeilФото: instagram.com/thejerryheil

"Річ у тім, що люди не зрозуміли, що ми хотіли сказати. Це ж не пісня про Матір Терезу, не біографічна композиція. Образ Матері Терези використовується як символ. Якщо ви когось називаєте Матір'ю Терезою, то що маєте на увазі? Що це дуже добра і сердечна людина. Тому й пісня про те, що поруч з нами є символи такого жіноцтва. Вона про об'єднання навколо чогось дуже світлого. Тому я б не загострювала увагу саме на Матері Терезі. Вона була, як ми зараз уже розуміємо, неоднозначною, але люди, які це пишуть, не розглядають ситуацію з двох боків", - сказала Jerry Heil в ефірі "Радіо Промінь".

Alyona Alyona своєю чергою додала, що на зарубіжних платформах можна знайти зовсім інакшу інформацію стосовно цього питання. Вона порівняла сучасних волонтерів з образом Матері Терези, яка дотримувалася аскетичного способу життя.

"Нам багато самих же підписників пише, що на закордонних ресурсах інформація абсолютно інакша. Я сама дуже глибоко після всього ознайомилася з цим питанням. Виявилося, що критику Матері Терези розкручувала взагалі Індія з релігійних питань, навіть більше політичних, - зазначила реперка. - Але Матір Тереза робила багато добра на благодійних засадах, вела аскетичний спосіб життя, як більшість наших зараз волонтерів. Вони ж так само є символом добра. Ми всі – Мати Тереза, хто без грошей, без нічого, робив щось важливе просто тому, що ми бажали перемоги. Так, як вона бажала, щоб люди жили, не вмирали. От і все".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представника Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу

Як голосувати у фіналі "Євробачення-2024": інструкція для України та інших країн

У фіналі "Євробачення-2024" голосують всі жителі країн-учасниць цьогорічного конкурсу – як віддати голос за фаворита