Лайм

У короля Великої Британії Чарльза ІІІ діагностували рак: що відомо про його стан

Хворобу виявили під час планової госпіталізації щодо збільшення простати

Букінгемський палац повідомив, що у короля Чарльза ІІІ діагностували рак. Це не рак простати, яку він планового прооперував у січні. Онкологічне захворювання виявили, коли 75-річний монарх перебував у лікарні.

Читайте також: Кейт Міддлтон повернулася додому після хірургічної операції: що з її здоров'ям.

Тип раку не уточнюється, але у палаці заявили, що у понеділок 5 лютого король розпочав необхідну терапію. Глава британського престолу "цілком позитивно ставиться до лікування і сподівається якнайшвидше повернутися до повноцінної громадської діяльності".

Фото: https://www.instagram.com/theroyalfamily/

Поки що король Чарльз відкладе свої публічні виступи: під час лікування на важливих заходах його замінять інші високопоставлені члени королівської родини. Жодних додаткових подробиць про стадію раку або прогноз лікування не повідомляється.

Наразі король Чарльз знаходиться у Лондоні. Згідно з заявою палацу, він розпочав лікування амбулаторно – без госпіталізації до медичного закладу. Незважаючи на діагноз, король продовжить виконувати свою конституційну роль голови держави, включаючи оформлення документів та приватні зустрічі.

Тиждень тому королю Чарльзу зробили операцію на простаті у приватній лондонській лікарні. Монарх вирішив розкрити свій діагноз і розповісти про лікування, щоб якнайбільше чоловіків надихнулися його прикладом і пройшли обстеження передміхурової залози.

Раніше стало відомо, що рак виявили у невістки Чарльза Сари Фергюсон, яка є матір'ю принцес Євгенії та Беатріс.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків