RU  UA

Дізнатися

Пісню учасниці "Євробачення" з Ізраїлю перевіряють на політичний посил після вимог дискваліфікації

Країну вимагають усунути від конкурсу

Ізраїль обрав свою представницю на "Євробаченні-2024". На конкурс у Мальме від країни має поїхати 20-річна співачка Еден Голан, яка 13 років жила в Росії, а в рідну країну повернулася близько двох років тому. Пісня конкурсантки мала бути представлена цього тижня, проте презентацію відклали на прохання EBU.

Як пише місцева газета Ynet, Європейська мовна спілка, яка керує міжнародним пісенним конкурсом, попросила Ізраїль відкласти оголошення обраної пісні для "Євробачення-2024".

Читайте також: Церква в Іспанії засудила провокаційну пісню, яка представить країну на "Євробаченні-2024".

Еден Голан Фото: instagram.com/thenextstarisrael

EBU заявив, що хоче затвердити текст пісні, щоб переконатись, що вона не містить політичного посилу. Видання зазначає, що Ізраїль прийняв запит, оскільки це не є чимось незвичайним та прописано у правилах "Євробачення".

Еден Голан народилася у Тель-Авіві в сім'ї латвійця та українки. У 5-річному віці дівчинка із сім'єю переїхала до Москви через роботу батька. Раніше у столиці РФ жив та працював її дід Юрій Голан.

Читайте також: Співачка з України пройшла у фінал Нацвідбору на "Євробачення-2024" у Швеції: що про неї відомо.

В Росії Еден активно розвивала свою музичну кар'єру та випускала пісні російською. У 2018 році 15-річна Голан брала участь у російському шоу "Голос. Діти". Вона була у команді співачки Пелагії, яка перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність.

А двома роками раніше, у 2016 році, батьки відправили доньку на дитячу "Нову хвилю" в окупований Крим. На сцені фестивалю 13-річна учасниця співала разом із співачкою-путіністкою Нюшею.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Еден Голан покинула країну та повернулася до Ізраїлю. Вона жодного разу публічно не засудила війну в Україні.

Фото: instagram.com/golaneden

Крім зв'язку з РФ, Еден викликала суперечки через війну Ізраїлю з ХАМАС. Деякі країни закликали виключити Ізраїль із "Євробачення" через бойові дії в Секторі Газа. Проте всупереч цим закликам в EBU заявили, що країна зможе взяти участь у "Євробаченні-2024". Вони не порівнюють Росію з Ізраїлем. Проте пісня потребує додаткових перевірок.

Нагадаємо, Росію вигнали з "Євробачення" через повномасштабне вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

"Євробачення-2024" відбудеться у шведському місті Мальме 7, 9 та 11 травня. Україну представить дует Alyona Alyona і Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. Артистки вже розпочали підготовку до пісенного конкурсу.

Тим часом Росія хоче створити власний конкурс, який стане аналогом "Євробачення" – радянське "Інтербачення".

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Вартий всього найкращого: кохана Позитива зворушливо привітала його з днем народження

Алексей Завгородний (певец Позитив) встречается с танцовщицей Юлией Сахневич – избранница музыканта поздравила его с днем рождения

Після виїзду з України Олег Кензов виступив з росіянами у Німеччині: що відомо про скандал

Олег Кензов с Мишей Марвиным и звездами-путинистами выступил на российском мероприятии в Германии – артист исполнял русскоязычные песни

Як позбутися попелиці в саду і на городі: допоможуть натуральні засоби

Тля питается молодыми сочными растениями. Как избавиться от вредителя - читайте в материале