Лайм

На шляху до Європи: кіт Степан виїхав з Харкова після хвороби на тлі обстрілів

Кіт-блогер евакуюється вже вдруге

Російські війська продовжують нещадно атакувати ракетами Харків. 23 січня окупанти здійснили один із наймасовіших обстрілів міста з початку повномасштабного вторгнення. Після цієї атаки захворів знаменитий кіт Степан - пухнастий українець злякався сильних вибухів.

За життя і здоров'я хвостатого блогера, який має майже півторамільйонну аудиторію, щодня турбуються його шанувальники з усього світу. 17 лютого Степан вийшов на зв'язок і повідомив, що він виїхав з Харкова і прямує до Європи. Разом з ним його кохана, молода француженка Стефанія, з якою він одружився у квітні 2023 року.

Читайте також: Аналізи коштують чимало: пса Патрона довелося обстежити через роботу зі шкідливими речовинами.

Фото: instagram.com/loveyoustepan

"Дорогі мої друзі, з нами все добре, - написав Степан на спільному знімку зі Стефанією. - Ми виїхали з Харкова". Далі він звернувся до своїх підпсників з інших країн англійською: "Дорогі друзі. Ми в безпеці, ми на шляху до Європи".

Фото: instagram.com/loveyoustepan

Кіт Степан зі своєю господаркою Анною вже вдруге евакуювався з Харкова. Вперше вони виїхали на початку повномасштабної війни. Тоді у дворі їхнього будинку в районі Північної Салтівки впало кілька снарядів.

"У двох-трьох десятках квартир висипалися всі шибки. Так само два снаряди впали у нас у дворі перед будинком. Дві ночі ми сиділи у підвалі. Тиждень сиділи без світла. Щоб зарядити телефон, ми ходили у сусідній під'їзд у підвал. Потім нам вдалося поїхати. Харківські волонтери допомогли та вивезли нас на залізничний вокзал. Ми сіли до поїзда "Харків-Львів". Потім пішли до кордону з Польщею. На кордоні ми стояли у пішій черзі, людей було дуже багато. Ми пройшли кордон через 9 годин", - розповідала Анна.

Фото: instagram.com/loveyoustepan

Першим місцем, де вони знайшли прихисток, була невелика країна в Європі - Монако. Там вони прожили два місяці. Звідти Всесвітня Асоціація Інфлюенсерів допомогла Степанові та його господарці потрапити до Франції.

В Європі Анна використала зірковий статус свого кота для допомоги Україні. Вона розповідала іноземцям про російське вторгнення та збирала кошти для порятунку тварин, які постраждали від війни.

У травні 2022-го Степан отримав престижну премію блогерів World Influencers and Bloggers Awards 2022 у Каннах, а в січні 2023-го став зіркою обкладинки Times у Монако.

У вересні 2023-го господарка разом зі Степаном та кішкою Стефанією, яку прихистила у Монако, приїхали в Україну. Спочатку вони жили у Львові, а у березні повернулися до рідного Харкова.

Фото: instagram.com/loveyoustepan

У рідному місті Степан зробив пропозицію "лапки і серця" Стефанії, яка молодша за нього на 13 років, і у квітні закохані отримали свідоцтво про шлюб.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil