Лайм

Російський серіал "Слово пацана" створювали як пропаганду перед виборами Путіна - ЗМІ

Росіяни активно працюють над просуванням подібних "творчих проектів"

Російський серіал "Слово пацана", який здобув популярність в Україні навіть попри повномасштабну війну, - частина передвиборчої кампанії Путіна. Цю та інші стрічки знімали спеціально як "контент" до перевиборів кремлівського диктатора.

Про це повідомляє "Медуза", посилаючись на внутрішні джерела адміністрації президента РФ. Відповідна нарада, присвячена переобранню президента РФ, пройшла ще навесні минулого року. На заході співробітникам адміністрації, федеральним чиновникам та політтехнологом показали презентацію, що мала назву "Творчий контент до виборів".

Читайте також: Скандал із серіалом "Білий лотос": МЗС України звернулося до HBO через співпрацю з актором-путіністом.

актори серіалу "Слово пацана"Фото: скриншот

Інформацію демонстрував голова управління громадських програм адміністрації Путіна Сергій Новіков, у чиєму відомстві зараз приймають головні рішення стосовно державної культурної політики країни-агресора. Презентацію Новіков підготовив спільно з головою Інституту розвитку інтернету Олексієм Гореславським. У період війни установа стала своєрідним розподільником чималих сум, які витрачені на виробництво стрічок, що мають пропагандистський характер.

Загалом під вибори 2024 року підготували кілька десятків так званих "творчих проектів". Підлеглі Новікова займалися просуванням цього матеріалу за допомогою блогерів та ЗМІ, а відомство Гореславського працювало над цифровою і зовнішньою рекламою, займалося маркетингом в цілому.

У презентації можна представлені назви фільмів та серіалів, які планують поширювати і просувати у зв'язку з майбутніми виборами. Там можна побачити проекти тематики СВО (війна проти України) та інші стрічки, які на перший погляд складно запідозрити у можливій пропаганді. У списку: "Холоп 2", драма про фігурне катання "Лід 3", мюзикл "Бременські музиканти", фільм-казка "За щучим велінням", серіал "Слово пацана". Ці та інші роботи мають на меті "забезпечити захист національних інтересів" і "свідчити про збереження культурної ідентичності традицій і суверенітету", як вказано у джерелі.

Читайте на тему: Просування культури ворога: Мінкульт висловився про популярність серіалу "Слово пацана" в Україні.

Фото: "Медуза"

Нагадаємо, "Слово пацана. Кров на асфальті" - російський кримінальний серіал 2023 року про молодіжні банди Казані кінця 1980-х років. Стрічка розповідає так звану про "дружбу, довіру, вуличне життя", сутички з поліцією та навіть вбивства. Головні герої, що мають прізвиськами "Єралаш", "Адідас", "Турбо", повертають глядачів у кримінальну та похмуру атмосферу часів СРСР. Стрічка стала популярною в Україні у період повномасштабної війни, до чого у тому числі були причетні популярні блогери.

Видання "Медуза" також намагалося взяти коментарі у людей, які працювали над створенням вищезазначених стрічок, проте ті говорити відмовилися. Тим часом наближені до знімальних груп, режисерів та продюсерів джерела зазначили, що "вперше чують" про те, що кінороботи можуть бути якось замішані у передвиборчій кампанії Путіна.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації