RU  UA

Дізнатися

Застрягла без права виїзду: Аліна Шаманська у США повідомила про проблеми з візою

Зірка соцмереж поділилася, що планує робити далі

Блогерка Аліна Шаманська, яка знаходиться у процесі розлучення з колишнім чоловіком Русланом Ханумаком, у період повномасштабної війни разом із сином виїхала до США. Раніше у своєму блозі вона розповідала, що перебралася до іншої країни за туристичною візою, однак тепер із нею виникли проблеми.

Деталі зірка соцмереж повідомила в Instagram-stories. Зокрема, вона зауважила, що наразі їй потрібно переоформити свій тип візи, і дана процедура може затягнутися від пів року до кількох років. У цей період виїзд із Америки заборонений, через що вона може застрягнути там доволі надовго.

Читайте також: Колишня дружина екснардепа Арістова розповіла про їхнє розлучення і поїздку на Мальдіви під час війни.

Аліна ШаманськаФото: instagram.com/shamankaa

"За тур візою мені необхідно вилітати раз на пів року обов'язково. А цього разу так не станеться, тож я повинна починати переоформлювати свій тип візи, - пояснила Шаманська. - Ця процедура може зайняти від 5-6 місяців до декількох років. Покидати територію США в період оформлення заборонено, тобто я застрягну без права виїзду невідомо наскільки. Плюс до всього, це дорого".

Також у соцмережах, відповідаючи на питання підписників, Аліна додала, що не збирається оформлювати статус, пов'язаний із захистом чи біженством:

"Артура (син блогерки) довелося переводити на TPS, щоб оформити легальний статус, і головне – страхування. Зараз статус на розгляді… Вже більше п'яти місяців очікування. Я планую переоформити свою турвізу на візу 01 - це віза талантів та публічних людей, яка дає право літати необмежено туди-назад, та дає право на роботу, щоб я могла оформити монетизацію за перегляди відео в Інстаграмі, наприклад. Це - рідкісний тип візи, і більшість візових експертів ніколи навіть не мали справи з подібним".

Шаманська із сином АртуромФото: instagram.com/shamankaa

Нагадаємо, напередодні цієї ситуації інфлюенсерка хвалилася, що їй подобається перебувати у США саме за туристичним типом візи, і що вона не збирається її змінювати, в першу чергу з тієї причини, щоб не втратити можливість постійно виїжджати за кордон.

Окрім того, у блозі українка зазначала, що є доволі забезпеченою і може собі дозволити перебувати у чужій країні саме як туристка. Також раніше вона говорила, що не збирається оформлюватися по програмі U4U, однак і не заперечувала можливого подібного варіанту. Блогерка розповідала, що це також не потрібно для того, аби її син навчався в американській школі.

Читайте на тему: Дружина "Холостяка" Макса Михайлюка натякнула, що вони не будуть повертатися в Україну з-за кордону.

До слова, Єднання заради України (U4U) дозволяє громадянам України, які були переміщені внаслідок російського вторгнення, подати заяву та тимчасово перебувати в США. Це спрощений процес, яким керує уряд США. U4U надає "гуманітарний статус" - тимчасовий дозвіл на перебування в США терміном на 2 роки.

Шаманська розповіла про переоформлення візиФото: instagram.com/shamankaa

Про американську візу також раніше висловлювалася дружина шоумена Андрія Бєднякова Настя Коротка, яка мешкала у цій країні за туристичною візою. Вона пояснювала, що не стала оформлювати соціальну допомогу для біженців, щоб мати змогу виїхати з країни в будь-який потрібний їй момент.

"Ми вирішили не брати жодну допомогу. По-перше, це нечесно, тому що в нас є гроші, збереження, на які ми можемо собі дозволити поки що жити. Це нечесно, що ми будемо брати допомогу у країни, яка допомагає людям, які потребують допомоги. Ми забираємо у когось тисячу доларів на місяць, хоч ми маємо кошти жити", - коментувала Коротка перебування в Америці.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як голосувати у фіналі "Євробачення-2024": інструкція для України та інших країн

В финале "Евровидения-2024" голосуют все жители стран-участниц нынешнего конкурса - как отдать голос за фаворита

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Фіналіст "Євробачення-2024" з Нідерландів не з'явився на генеральній репетиції: ведеться розслідування

Представитель Нидерландов на "Евровидении-2024" Йост Кляйн отстранен от генеральной репетиции перед финалом, где жюри выставляли оценки