Лайм

Не лише Дан Балан: що стало з учасниками гурту "O-Zone" після його розпаду на піку слави

Музичний колектив розпався у 2005 році

20 років тому "O-Zone" називали найуспішнішим поп-гуртом у Європі. Проект із Молдови, у складі якого були Дан Балан, Раду Сирбу та Арсеніє Тодіраш, став міжнародним феноменом, а їхня пісня "Dragostea din tei" тижнями займала першу сходинку в чартах 27 країн світу.

Незважаючи на те, що популярність "O-Zone" не знала кордонів, у 2005 році гурт раптово припинив існування, і кожен із трьох учасників зайнявся сольним проектом. Розповідаємо, як склалося їхнє життя та кар'єра.

Читайте також: Як зараз виглядає Олег Винник, який живе у Німеччині: у мережі з'явилося фото співака.

Гурт "O-Zone" розпався на піку слави у 2005 році Фото: Getty Images

Дан Балан

Найбільшу популярність серед учасників "O-Zone" отримав Дан Балан, і причина не тільки в тому, що в Україні його запам'ятали як тренера проекту "Голос країни" та екранного залицяльника Тіни Кароль. Співак випустив кілька міжнародних хітів, включно з "Freedom" та "Lendo Calendo", які зібрали десятки мільйонів прослуховувань на одному лише YouTube.

Також у 2008 році він став номінантом на премію "Греммі" як співавтор пісні "Live Your Life" американського репера T.I. та Ріанни. Все завдяки тому, що в пісні використали семпл із хіта O-Zone "Dragostea Din Tei", автором та продюсером якого є Балан.

Були у Балана й російськомовні хіти ("Люби"), дуети з Тіною Кароль та Вірою Брежнєвою, а також україномовна пісня "Все пробачати" з Оксаною Мухою - переможницею "Голос країни", наставником якої він був.

Після початку повномасштабної війни Дан Балан опублікував у соцмережах синьо-жовтий прапор і повністю зник із публічного простору України. 45-річний співак не дає інтерв'ю і не коментує те, що відбувається в нашій країні, хоча, за словами Тіни Кароль, виходить на зв'язок та проявляє співчуття до українців.

Фото: https://www.instagram.com/danbalan/

Читайте також: У ЗМІ кажуть, що чоловік Юлії Саніної виїхав з України та ховається за кордоном: що відомо.

Арсеніє Тодіраш

40-річний Арсеніє Тодіраш сьогодні виступає під псевдонімом ARSENIUM. Після розпаду "O-Zone" йому вдалося випустити хіт "Rumadai", який став популярним завдяки музичній схожості з "Dragostea din tei". Також артист представляв Молдову "на Євробаченні-2006" із піснею "Loca", але посів низьке 20 місце.

Тодіраш намагався будувати кар'єру в РФ, записував дуети з російськими співаками та знімався у російських шоу аж до 2022 року. На повномасштабне вторгнення у сусідній України Тодіраш ніяк не відреагував. Більше того, у березні 2022 року він рекламував захід для російської аудиторії в Дубаї.

Фото: https://www.instagram.com/arsenium_official

Про особисте життя Тодіраш, як і Дан Балан, не розповсюджується, хоча публікував у Instagram фотографію з дівчиною, якій романтично освідчувався в коханні.

Фото: https://www.instagram.com/arsenium_official

Читайте також: Куди зник співак Євген Літвінкович – зірка українських вокальних шоу, якого називали жінкою.

Раду Сирбу

Раду Сирбу – єдиний екс-учасник "O-Zone", який після розпаду гурту не намагався будувати кар'єру за кордоном, а зосередився на внутрішньому ринку. Артист осів у Румунії, випускав власні альбоми, співав у дуеті з дружиною Аною та писав пісні для інших румунських та молдовських виконавців.

У шлюбі з Аною Сирбу 45-річний артист виховує трьох дітей. Як і Арсеніє Тодіраш, публічно він ніяк не відреагував на війну в Україні, яка точиться просто біля кордонів його держави.

Фото: https://www.instagram.com/arsenium_official

Раніше Румунія відмовилася від участі в "Євробаченні-2024" через брак коштів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня