Лайм

Символічний збіг: у роковини загибелі Паші Лі на екрани вийде останній фільм за його участі

Якою була його остання роль

7 березня на екрани виходить фільм "Смак свободи" - романтична комедія на кулінарну тему, одну з головних ролей у якій зіграв Паша Лі. Український актор загинув 6 березня 2022 року, коли разом з іншими волонтерами їхав у цивільній машині. Авто обстріляли, смерть Павла стала одним із численних воєнних злочинів росіян.

За дивовижним збігом, допрем’єрний показ "Смаку свободи" припав на другі роковини смерті Павла Лі. Про це розповіла в інтерв’ю Апостроф theLime сценаристка і авторка ідеї фільму Олена Моренцова-Шулик.

Читайте також: Віддали життя за Україну: хтось з відомих акторів загинув на фронті за час повномасштабної війни.

Паша Лі у фільмі "Смак свободи" Фото: instagram.com/smaksvobody.film

"Дуже символічно склалося, що допрем'єрний показ у Києві 6 березня збігається з датою його смерті. Так склалося абсолютно випадково, і ми тільки зараз це зрозуміли. У мене мурашки по шкірі. Паша 100% з нами, і він буде з нами цього вечора", - сказала вона.

"Дати виходу "Смаку свободи" у прокат зрушувалися, залежно від розкладу інших фільмів. Ми спочатку думали вийти в прокат трохи раніше, але потім, коли зробили план показів, виявили, що дата збігається. Тому для мене це тонкий зв'язок із Пашею. Він дуже вболівав за фільм, дуже його любив і підтримував. Дуже тішився, що таке кіно робиться - яскраве, сучасне, самобутнє. Я буду вдячна йому завжди", - додала сценаристка.

Постер фільму Фото: instagram.com/smaksvobody.film

Моренцова-Шулик також розповіла про останню роль актора та його унікальний творчий підхід до роботи.

"Паша Лі грав одного з кухарів ресторану, в який потрапляє на роботу наша головна героїня. У нас там була трійка кухарів, найголовніших дійових осіб. Він був одним з них", - поділилася авторка ідеї фільму "Смак свободи".

Читайте також: Не на часі реготати - продюсерка Галина Криворчук про проблеми українського кіно та фільм "Ла Палісіада".

Продюсерка зазначила, що Паша Лі старанно та глибоко підходив до підготовки своєї ролі кухаря. Окрім кулінарних тренувань у ресторані, які влаштовувала знімальна команда для всіх акторів, Паша сам ходив на кухню і просто там працював, щоб органічно виглядати у кадрі.

"Він був абсолютним талантом в експромтах. Будь-які його рішення на майданчику, які виникали під час зйомок, були геніальними. Він захоплював нас усіх", - сказала Моренцова-Шулик.

Остання роль Паші Лі Фото: instagram.com/smaksvobody.film

"Паша - це талант, і в мене дуже болить душа, що він так рано пішов. Тому що таких людей зустрічаєш вкрай рідко. Я дуже рада, що світ побачить його таким, яким він є в цьому фільмі - життєрадісним, дуже яскравим, відкритим. Тому що він дарував радість усім, кого торкався. Енергія життя і смак свободи у нього точно був", - наголосила сценаристка.

Повне інтерв'ю з Оленою Моренцовою-Шулик читайте 3 березня.

Нагадаємо, Паша Лі з початком широкомасштабної війни записався до волонтерської групи в Ірпені. 5 березня до штабу надійшла інформація, що місто окуповане російськими загарбниками. Наступного дня, 6 березня, волонтери мали евакуюватися. Але Паша Лі, Ірина Мигитко і Тарас Мельник вирішили перед цим з'їздити до себе додому.

Тарас Мельник розповідав, що першими вони заїхали до нього, потім вирушили до Ірини. Дорогою вони допомогли евакуюватися літнім місцевим жителям, довезши їх до Романівського мосту на виїзді з міста, а потім повернулися на свій маршрут. Дорогою їхнє авто зі стрілецької зброї обстріляли окупанти. Поранених Тараса та Ірину росіяни після погроз відпустили, а залитий кров'ю Паша Лі залишився в авто.

Тіло Паші Лі вдалося вивезти волонтерам за кілька днів. Указом Президента України від 6 червня 2022 року Паша Лі посмертно нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Паша Лі на зйомках фільму "Мирний-21" Фото: instagram.com/pashaleeofficial

Минулого року Леся Нікітюк відвідала стелу загиблого актора Паші Лі в Ірпені та показала фото.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа