Лайм

Зброярку фільму, на зйомках якого Алек Болдвін застрелив українку, визнали винною: що вирішив суд

Експерти дійшли висновку, що жінка виконувала свої обов'язки неналежним чином

Суд присяжних Нью-Мехіко визнав винною Ханну Гутьєррес Рід, яка була зброяркою на знімальному майданчику фільму "Іржа". Саме вона відповідала за пістолет Алека Болдвіна, який став причиною трагедії та призвів до смерті українки Галини Хатчінс.

За інформацією видання Fox News, присяжні радилися три години, а після зачитування вердикту суддя Мері Марлоу Зоммер наказала взяти Гутьєррес Рід під варту, де вона залишатиметься аж до винесення вироку. Зброярці загрожує до 18 місяців позбавлення волі, а також штраф, сума якого становить близько 5 тисяч доларів.

Читайте також: Зірка "Сам удома" отримав вирок за домашнє насильство: яке покарання його чекає.

Ханна Гутьєррес Рід у суді, який відбувся 6 березняФото: Getty Images

Суд на над жінкою, який був розпочатий 21 лютого, заслухав свідчення фахівців зі зброї, представників ФБР та влади округу Санта-Фе, а також членів знімальної команди, які були свідками смертельного інциденту. Обвинувачення базувалися в основному на поведінці Гутьєррес як такої, що займала посаду зброярки. Стверджувалося, що вона "не виконувала свою роботу як слід", перебуваючи на знімальному майданчику.

Напередодні винесення вироку, наприкінці січня цього року, суд присяжних штату Нью-Мексико висунув Болдвіну нові звинувачення у ненавмисному вбивстві операторки-українки. Ппопередні звинувачення на його адресу були зняті у квітні минулого року - за два тижні до того, як мав розпочатися суд.

Справу вирішили відновити після того, як місцеві прокурори заявили про наявність "додаткових фактів", отриманих під час судово-медичної експертизи зброї, з якої вбили Галину Хатчінс.

Алек БолдвінФото: Getty Images

Болдвін своєю чергою говорив, що не натискав на курок револьвера, проте після висновків експертів стало відомо, що постріл не міг пролунати без натискання на спусковий гачок.

"Хоча Алек Болдвін неодноразово заперечував, що натискав на курок, але, враховуючи результати тестів, висновки та спостереження, наведені тут, курок повинен був бути зведений або натиснутий достатньою мірою, щоб спустити повністю зведений або відтягнутий курок револьвера-доказу, - йшлося у повідомленні. - Звинувачення було винесено на основі двох альтернативних припущень: Болдвін або виявив недбалість при використанні вогнепальної зброї, або діяв з "повною зневагою або байдужістю до безпеки інших".

Читайте на тему: Суд зняв з Кевіна Спейсі всі обвинувачення в сексуальних домаганнях.

Галина ХатчінсФото: Getty Images

Тим часом адвокати сім'ї загиблої говорили, що її клієнти "з нетерпінням чекають кримінального процесу" та винесення вироку.

Нагадаємо, трагедія сталася у жовтні 2021 року на знімальному майданчику фільму "Іржа". Алек Болдвін репетирував сцену зі зброєю на ранчо Бонанза Крік у Нью-Мексико, і під час цього його револьвер вистрілив. Патрон виявився бойовим, внаслідок чого українка-операторка отримала смертельне поранення. Також було поранено режисера Джоела Суоза, але він не став висувати претензії по відношенню до своїх колег.

  • Раніше повідомлялося, що Алек Болдвін відмовився платити компенсацію родині українки, яку застрелив на зйомках.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото