Лайм

Наполіг президент: Ізраїль візьме участь у "Євробаченні-2024" попри скандал з "політичною" піснею

Ізраїльський мовник погодився на умови, аби зберегти заявку на участь

Ізраїль погодився змінити слова у пісні Еден Голан, з якою співачка збирається представити країну на цьогорічному "Євробаченні" у Швеції. Нагадаємо, композиція артистки під назвою October Rain ("Жовтневий дощ") мала "політичний" підтекст, через що виконавиці загрожувала дискваліфікація.

І хоча спершу ізраїльський мовник Kan категорично відмовлявся будь-що знінювати у композиції, натомість зараз все ж таки погодився на вимоги організаторів міжнародного заходу. Відомо, що на цьому наполіг президент Ізраїлю Іцхак Герцог, повідомляє Maariv.

Читайте також: Після скандалу на "Міс Європи" стало відомо, що Росію не допустили до конкурсу "Міс Світу".

Еден ГоланФото: instagram

Раніше єврофани спільно з Європейською мовною спілкою запідозрили конкурсну пісню Еден у "політичному" меседжі. Їх спантеличили рядки "Не залишилося повітря, щоб дихати" "Хто сказав вам, що хлопчики, не плачуть; години й години; і квіти; життя — не гра для боягузів" і "Вони всі були хорошими дітьми, кожен з них", які нібито розповідають про тогорічну атаку палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль. А оскільки Євробачення - аполітичний захід, то подібні дії є грубим порушенням правил, і це може нести за собою усунення від участі.

На тлі цієї ситуації Європейська мовна спілка вирішила перевірити пісню на табу-теми, і в результаті ретельної перевірки в тексті справді знайшли натяки на конфлікт між Палестиною та Ізраїлем.

Після категоричної відмови, як вже зазначалося вище, ізраїльський мовник змінив свою думку. Наразі ж представники країни обирають між композиціями October Rain і Dance Forever, яка посіла друге місце у відборі.

Крім того, зміниться і назва пісні: замість October Rain вона називатиметься Hurricane. Також можна помітити, що всі ролики, які містили запис синглу October Rain, були видалені з стрімінгових платформ. Ймовірно, найближчим часом буде представлена нова версія пісні, з якою країну представлять на міжнародній пісенній арені.

Читайте на тему: Підтримувала Україну, а потім подякувала росіянам: як оскандалилася співачка LP.

Фото: instagram

Еден Голан - уродженка Тель-Авіву, хоча в 5-річному віці разом з батьками перебралася до Москви. Там дівчина роками розвивала співочу кар'єру, у тому числі брала участь на у відборі на "Дитяче Євробачення-2015" від РФ, а також у 2016 виступала на "Новій Хвилі" в окупованому Криму. Більше 10 років артистка випускала пісні російською.

До рідної країни дівчина повернулася лише два роки тому, після початку повномасштабної російсько-української війни. Проте російську агресію в нашій країні вона відкрито так і не засудила.

Тим часом букмекери оновили свої ставки, і тепер представниці України Alyona Alyona і Jerry Heil з піснею про матір Терезу вже не лідирують у таблиці. Дізнайтесь, кому експерти пророкують найбільший коефіцієнт на перемогу.

  • Гібридизм та ганьбисько: нещодавно мовознавиця Ірина Фаріон рознесла представниць України на "Євробаченні-2024".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня