RU  UA

Дізнатися

Як зараз виглядає 94-річна Ліна Костенко: у мережі показали свіже фото знаменитої поетеси

Українська легенда рідко з'являється на публіці

19 березня відомій українській поетесі-письменниці Ліні Костенко виповнилося 94 роки. Зі святом її привітав поет, а також головний редактор видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" Іван Малкович, і у соцмережах він уже показав відповідний знімок.

Так, на сторінці видавництва у соціальній мережі Х (раніше – Twitter) з'явився кадр, на якому чоловік позує разом із іменинницею. На фото можна побачити, як він тримає у руках величезну орхідею, а поруч із ним стоїть Ліна Василівна. У підписі до світлини письменник зазначив, що подарував поетесі квітку, яку підібрав під колір її книги "300 поезій".

Читайте також: Ліна Костенко подарувала книгу юній харків'янці, яка виходила з плакатом проти Світлани Лободи.

Ліна Костенко і Іван МалковичФото: twitter.com/ababahalamaha

"Привітав Українську Поетичну Легенду орхідеями під колір її книжки, яка розійшлася накладом у майже 250 тисяч примірників! Многая літа, наша неповторна Королево!" - зазначається у публікації.

Окрім того, свіжий знімок з лауреаткою Шевченківської премії оприлюднив у соціальних мережах і співробітник цього ж видавництва під ніком Володька. "Неймовірна жінка! З Ліною Костенко у день її 94-річчя", - коротко написав він.

Ліна Костенко у день свого народженняФото: https://twitter.com/volodya1616

Читайте на тему: В день народження Тараса Шевченка захисники України зворушили прочитанням "Заповіту": відео.

Нагадаємо, найвідомішими творами Костенко залишаються такі: "Маруся Чурай", "Крила", "І все на світі треба пережити", "Записки українського самашедшого" та низка інших. Чимало її робіт перекладено багатьма мовами, у тому числі англійською, естонською, італійською, литовською, німецькою та французькою.

У 2000-му році письменницю нагородили орденом князя Ярослава Мудрого, а у 2005-му року вона відмовилася від звання Героя України. "Вона навідріз відмовилася приймати звання Героя України, сказала, що поетам для спілкування з народом потрібне лише слово. "Жодні брязкальця я не візьму!" – твердо відрізала вона", - коментувала ситуацію народна депутатка Ірина Геращенко, яка у 2005 році була прессекретаркою президента Віктора Ющенка.

Ліна Костенко, 1948 рікФото: wikipedia

Читайте на нашому сайті: Ксенія Мішина з сином зворушиливо прочитала вірш Ліни Костенко "Крила": відео.

Нагадаємо, майбутня зірка українського слова народилася у місті Ржищів, у вчительській родині Василя Григоровича та Зінаїди Юхимівни Костенків. 1936 року родина переїхала з Ржищева до Києва. Пізніше навчалася в Київському педагогічному інституті, а згодом - у Московському літературному інституті імені О. М. Горького, який закінчила 1956 року.

Двічі була заміжня: першим чоловіком поетеси був її інститутський однокурсник, польський письменник Єжи-Ян Пахльовський (помер у 2012), від якого вона народила доньку Оксану. Другим обранцем письменниці був український кінознавць Василь Цвіркунов (помер у 2000-му), керівник Київської кіностудії імені Довженка в 1960-х. 28 травня 1969 року у пари народився син Василь. Як відомо, Василь працює програмістом і живе з сім'єю в США.

Ліна Костенко рідко з'являється на публіціФото: instagram

  • Для підтримки морального духу: раніше Ольга Сумська та Лілія Ребрик емоційно прочитали українські вірші.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Певец Немо из Швейцарии выиграли "Евровидение-2024" - тест песни The Code, которая принесла им победу