Лайм

Буду подавати апеляційну скаргу: Соня Морозюк повідомила про подальші плани після арешту майна

Художниця прокоментувала це питання

У середині лютого Державне бюро розслідувань ухвалило арешт майна Соні Морозюк, яка є колишньою нареченою бізнесмена Романа Гринкевича. Радниця з комунікацій ГБР Тетяна Сап’ян уточнила, що йдеться про три квартири та земельну ділянку, які числяться у власності скандальної художниці.

Дівчина прокоментувала цю тему та заявила про свої наміри. Так, у інтерв'ю Дмитру Гордону вона сказала, що буде подавати до суду апеляційну скаргу, додавши, що готова надати всю необхідну інформацію, аби спростувати звинувачення чи підозри на свою адресу. Ситуацію, в якій опинилася, художниця назвала "повним правовим нігілізмом". Також Морозюк уточнила, що наразі все її майно, яке числиться в декларації, є арештованим.

Читайте також: У "справі Гринкевичів" ДБР тричі змінювало версії звинувачень, заблокувавши форму для ЗСУ на митниці.

Соня Морозюк дала перше після скандалу інтерв'юФото: YouTube

"На все моє майно накладено арешт, але я вважаю, що це повний правовий нігілізм. Я буду подавати апеляційну скаргу. В мене немає жодної земельної ділянки. Втім, мені також не зрозуміло, чому накладено арешт на квартиру, яка була куплена у 2010 році. Мені було 12 років. На все моє майно, яке є в декларації, накладено арешт. Але я буду подавати скаргу і надам суду всю потрібну інформацію", - зазначила вона.

Окрім того, колишня наречена Гринкевича висловилася і про те, чому взяла у рідної матері багатомільйонну позику напередодні арешту. Для забезпечення цієї угоди на всі три об'єкти нерухомості, що належать мисткині, було накладено нотаріально обтяження, що було задокументовано як іпотечний договір. Вона пояснила, що таким чином не намагалася якось зашкодити діям слідства чи запобігти арешту. Натомість дівчина назвала ці дії кроком "захисту власної нерухомості від можливих злочинів":

"Дивіться, агенція "Арма" оприлюднила мої дані персональні. Я в жодному разі не намагалася шкодити діям слідству або арешту. Це просто було зроблено в мірах захисту, - поділилася Морозюк. - Я не знаю, чи ви знаєте про такий вид шахрайства, коли переписують у реєстрах власність. Це була міра моєї безпеки. Але це в ні в якому випадку не перешкоджає слідству або арешту. Я просто хотіла захистити своє від злочинів сторонніх".

Читайте на тему: Голова ДОТ Жумаділов уклав договір з компанією з орбіти Гринкевичів щодо закупівель для ЗСУ – експерт.

Морозюк заявила, що все її задеклароване майно знаходиться під арештомФото: instagram.com/sonya.moroziuk

Нагадаємо, майно Соні Морозюк потрапило під арешт на тлі корупційного скандалу, пов'язаного з Ігорем Гринкевичем, батьком її колишнього обранця, Романа Гринкевича. Наприкінці грудня Ігоря Гринкевича затримали, коли він намагався дати хабар слідчому управління ГБР. Бізнесмен, фірми якого були найбільшими постачальниками Міноборони України, пропонував 500 тис. доларів, щоби з його майна зняли арешт. Суму збитків, які Гринкевич та його спільники могли завдати Україні, оцінюють у 1,2 млрд грн.

Окрім львівського підприємця та його сина підозри отримали ще троє громадян України, які співпрацювали з ними. Фігурантам скандальної справи загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.Соня Морозюк на тлі викритої інформації говорила, що отримала від Романа Гринкевича лише дві прикраси, все решта - нібито її.

  • Друга за важливістю проблема в Україні: тим часом в ЄС зробили заяву про українську корупцію.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації