RU  UA

Дізнатися

Alyosha, Горова та інші: в Україні голосують за членів Національного журі на "Євробачення-2024"

Підтримати фаворита можна у кілька кліків

У "Дії" розпочалося голосування за членів Національного журі на "Євробачення-2024", яке цього року пройде у місті Мальме, Швеція. Так, віддати голос за фаворита можна у період з 25 березня до 1 квітня.

Проголосувати можуть всі бажаючі віком від 14 років, пише "Суспільне". Зробити це можна у кілька кліків: зайти в застосунок, обрати розділ "Сервіси", "Опитування", після чого віддати свій голос за одного з 10 претендентів.

Читайте також: Що зараз з гуртом Kalush Orchestra, який переміг на "Євробаченні-2022".

Фото: suspilne.media

У списку кандидатів опинилися наступні українські діячі:

  • FIЇNKA - виконавиця, акторка й авторка пісень. Фіналістка Національного відбору на Пісенний конкурс "Євробачення-2023". Артистка займається активним просуванням гуцульської культури.
  • Олексій Бондаренко - музичний оглядач, засновник і головний редактор медіа про нову українську культуру "Лірум". Керує медіа про українську культуру понад 11 років, за цей час був дописувачем понад десяти українських і закордонних видань.
  • Олександр Варениця - піар-фахівець, співзасновник агенції з просування української музики на міжнародний ринок Go West. Тричі був визнаний найкращим музичним журналістом за версіями Kyiv Music Days та Karabas Live Awards. Працював з такими відомими артистами: Kalush, alyona alyona, ONUKA, O.Torvald та іншими.
  • Ірина Горова - продюсерка з понад 10-річним досвідом роботи в креативній індустрії. Засновниця та CEO музичного лейбла POMITNI. У 2020 році потрапила до списку найуспішніших жінок України за версією Forbes Ukraine.
  • Олена Коляденко - керівниця танцювального колективу Freedom Ballet, продюсерка гуртів Freedom Jazz та KADNAY. Хореографка, яка неодноразово ставала режисеркою-постановницею виступів українських артистів на "Євробаченні" та великих телевізійних проектів.
  • Макс Нагорняк - засновник та автор музичного медіа "Bezodnya Music". Блогер, оглядач української музики. Член журі багатьох українських музичних премій. Переможець MUZVAR AWARDS-2023 у номінації "Музична журналістика".
  • Анна Свиридова - продюсерка та програмна директорка радіостанцій, яка має 25-річний досвід. Професійна музикантка, радіо- й телеведуча. Членкиня експертної ради національної музичної премії YUNA.
  • Костянтин Томільченко - креативний продюсер телевізійних проєктів "Україна має талант", "Х-Фактор", "Маска". Хореограф та суддя талант-шоу "Танцюють всі!". Неодноразово ставав режисером-постановником виступів українських виконавців на "Євробаченні".
  • Олена Тополя (Alyosha) - виконавиця, композиторка й авторка пісень. Представниця України на "Євробаченні-2010" в Осло. За свою кар’єру випустила п’ять студійних альбомів та отримала понад 10 престижних премій.
  • Євген Тріплов - автор і музичний продюсер пісень для багатьох українських зірок, у тому числі Тіни Кароль, Монатіка, Злати Огнєвіч, Wellboy, Анни Трінчер та інших. Шоуранер музичного реаліті-шоу "МУЛЬТИТРЕК".

Читайте на тему: "Євробачення-2024": представниця з Ізраїлю, яка жила в Росії, випустила конкурсну пісню.

Фото: eurovisionworld.com

Після результатів голосування буде сформований рейтинг, і п'ятірка кандидатів, яка набере найбільшу кількість голосів, отримає пропозицію підписати зобов'язання члена Національного судді України на міжнародному пісенному конкурсі. Головою журі стане той, хто набере найбільшу кількість голосів.

У разі якщо хтось із п'ятірки через вагомі причини чи вимоги Європейської мовної спілки не зможе підписати зобов'язання, його місце займе наступний у списку за кількістю набраних голосів. Склад Національного журі від нашої країни оголосять 11 травня, у день проведення другого півфіналу "Євробачення".

Представниці України на "Євробаченні-2024"Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

До слова, результати обох півфіналів визначають виключно глядачі, у той час як у фіналі голосують вже і журі. Цього року українці зможуть проголосувати за своїх фаворитів у першому півфіналі, в якому виступлять представниці України Альона Альона і Джері Хейл.

Якщо глядацьке голосування українців з тих чи інших причин не зможе пройти у першому півфіналі, для підрахунку загальних голосів використають резервне голосування Національного журі.

  • Хто переможе на "Євробаченні-2024": раніше ми писали, що Україна втратила перше місце у рейтингу букмекерів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Евровидении-2024" победил представитель Швейцарии Nemo - alyona alyona и Jerry Heil заняли третье место в финале

alyona alyona і Jerry Heil виступили у фіналі "Євробачення-2024": як віддати за них голос

Как представительницы Украины на "Евровидении-2024" alyona alyona и Jerry Heil выступили в финале конкурса 11 мая