Лайм

З мечем у руці та метеликом на плечі: Букінгемський палац показав офіційний портрет Чарльза III

Робота над полотном розпочалася ще влітку 2021-го

Букінгемський палац вперше після коронації онкохворого Чарльза III представив його офіційний портрет. Картину виставлять в історичній будівлі Drapers' Hall у Ковентрі.

Відповідна публікація вже з'явилася на сторінці британської монархії в Instagram. Також про це повідомляє ВВС. Відомо, що для створення полотна король позував чотири рази, кожен із сеансів тривав близько години.

Читайте також: Онкохворий Чарльз III і принц Вільям вперше за довгий час разом з'явилися на публіці: фото.

портрет Чарльза III.Фото: instagram.com/theroyalfamily

Написаний олією портрет показує Чарльза III в уніформі валлійської гвардії. Автором полотна є художник Джонатан Єо, відомий написанням портретів Тоні Блера, Девіда Аттенборо та Малали Юсуфзай.

Уніформа короля Великої Британії прикрашена різноманітними нагородами, які він отримав за своє життя. У руках чоловік тримає меч, а на його плечі можна побачити метелика. Як пояснює Єо, комаха є символом метаморфози та відродження, а також означає зацікавленість монарха у турботі про навколишнє середовище.

Автор портрету хотів, аби його картина несла особливе значення та не залишилася без уваги. Робота над портретом розпочалася ще у червні 2021 року, і на той момент Чарльз III ще мав титул принца Уельського.

Читайте на тему: На знак визнання державної служби: Чарльз III нагородив Кейт Міддлтон особливим королівським титулом.

портрет королеви Камілли. Фото: instagram.com/theroyalfamily

"Перший офіційний портрет короля Чарльз ІІІ після його коронації був представлений у Букінгемському палаці. Величезне полотно, написане олією, показує величезного короля Карла в уніформі валлійської гвардії. Яскраво-червоний твір розміром приблизно 8 футів 6 дюймів на 6 футів 6 дюймів належить Джонатану Єо. На новому портреті король зображений з мечем у руці, а на плечі - метелик", - пише ВВС.

"Єо вирішив використати деякі традиції королівського портрета - військове спорядження, меч - але прагнув досягти чогось більш сучасного, зокрема з глибоким кольором і метеликом", - додає видання.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, на початку цього року 75-річний монарх лікував збільшення простати в одній із приватних лондонських лікарень. Під час операції та здачі необхідних аналізів у нього підтвердили рак на ранній стадії. Король вже розпочав лікування, а у квітні оголосив про повернення до виконання своїх робочих обов'язків. Зокрема, нещодавно разом із королевою Каміллою він відвідав онкологічний центр та висловився про свій стан у період лікування.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці