Лайм

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російському актору загрожує до 12 років позбавлення волі

В Україні за матеріалами СБУ оголосили заочну підозру російському актору і музиканту Віталію Гогунському. Зірка серіалу "Універ" публічно підтримує збройну агресію Росії проти нашої країни. Служба безпеки зібрала доказову базу на відомого росіянина, який закликав до війни в Україні.

Як повідомили співробітники СБУ у Вінницькій області, які проводили розслідування, Гогунський бере активну участь у пропагандистських акціях на тимчасово окупованих РФ територіях України. Зловмисник виступає з "патріотичними" піснями перед окупантами та їхніми сім'ями.

Читайте також: Закликала захопити всю Україну: СБУ повідомила про підозру зрадниці Таїсії Повалій.

Фото: facebook.com/ssu.vinnytsia

"Також Гогунський регулярно повторює тези російської пропаганди та агітує до агресивної війни РФ проти України на медіа майданчиках рупорів кремля. Під час ефірів висловлювався на підтримку російських загарбників та героїзував їхню учать у війні проти України", - додали у відомстві.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зірці "Універа" про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

Читайте також: Куди зник Анатолій Пашинін – зірка російського кіно, котрий воював за Україну на Донбасі.

У відомстві додали, що оскільки путініст перебуває в Росії, то продовжуються комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України. За всі злочини Гогунському загрожує до 12 років позбавлення волі.

Фото: instagram.com/gogunskv

Раніше СБУ повідомила про підозру російському актору і депутату Держдуми РФ Дмитру Пєвцову, відомому за серіалом "Бандитський Петербург".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також