Лайм

При кожній зручній нагоді: як Заворотнюк принижувала Маріуполь у серіалі "Моя прекрасная няня"

Російська акторка виконала роль українки

У Росії померла Анастасія Заворотнюк, яка зіграла няню Віку у серіалі "Моя прекрасная няня". Російський ситком активно просував українофобські мотиви, а сама акторка за будь-якої нагоди принижувала Маріуполь - "рідне місто" її героїні.

Читайте також: Донька Заворотнюк прокоментувала смерть акторки і показала архівне фото.

Росіяни зобразили українку неосвіченою, некультурною, вульгарною, невихованою дівчиною, яка приїхала в Москву на заробітки. Уродженка Маріуполя влаштувалася на роботу до російської сім'ї, членів і персонал якої на противагу няні Віки показали як елітних та інтелігентних людей. Родичі героїні з Одеси, Бердянська, Мелітополя, Бердичева також зображені авторами висміяними. Мікромедіа "якітам" зібрало кілька моментів, де Анастасія Заворотнюк принижує українців і Маріуполь, який росіяни нещадно обстрілювали, перетворивши українське місто на руїни.

Фото: instagram.com/kinoroom888

В одній із серій няня Віка порівнює рівень комфорту лікарні в Москві та готелю у Маріуполі: "Це ніби готель у Маріуполі. Навіть жодних плічок для моїх нарядів", - каже Заворотнюк, заглядаючи у шафу. "Зате постіль міняють щодня і не дзвонять з пропозицією розважитися", - висміює українців дворецький.

Фото: instagram.com/kinoroom888

В іншому епізоді героїня зустрічає "багату поважну даму", в якій впізнає свою однокласницю Катю Смірнову. "Жінка вийшла заміж і втекла з Маріуполя. На цьому будується гумор упродовж усієї серії", - сказано у дописі.

Ще одну серію росіяни присвятили Лізі з Харкова, яку зобразили такою самою, як й няню Віку – неосвіченою, некультурною та вульгарною. Обидві українки наголошували на тому, звідки вони приїхали та співали пісню "Несе Галя воду", висміюючи українську музику.

Читайте иакж: Акторка-путіністка Раїса Рязанова обізвала Зеленського і заявила, що українці самі затіяли війну.

Фото: instagram.com/kinoroom888

Ще один епізод – мама і бабуся няні хочуть її видати заміж за будь-якого чоловіка з Москви. Вони кажуть, що якщо їм не вдасться здійснити задумане, то Віці доведеться повернутися до рідного українського міста, яке автори серіалу подають як дуже погане.

Також у серіалі "Моя прекрасна няня" Маріуполь згадується як "кримінальне" місто. Няня Віка знайомиться з бандитом, який виявляється її земляком.

В одній із серій Анастасія Заворотнюк каже: "Максим Вікторович, вашій дочці Маші потрібна вишиванка: чи то на свято приєднання України, чи то від'єднання".

Фото: instagram.com/kinoroom888

В іншому епізоді росіяни натякають на неосвіченість українців. Віка приходить до лікарні, але замість лікаря потрапляє на медсестру – однокласницю Ніку Звягіну з Маріуполя. "Як тебе до поліклініки занесло? Як тебе пам'ятаю по школі, ти ніяк не могла розібратися, з якого боку серце", - каже Заворотнюк. "Я і зараз не знаю", - сміється медсестра.

Крім того, у серіалі "Моя прекрасная няня" лунають жарти про те, що українці крадуть газ у Росії. "Віка, ви крадите речі в магазині, як Україна – російський газ", - каже Максим Шаталін українці.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення яктитам – мікромедіа (@yaktytam)

Раніше дочка путініста Івана Охлобистіна похвалилася, що він "словив кулю" під час поїздки на Донбас.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також