Лайм

Салат з кабачків "Лінивий вогник": простий рецепт заготовки на зиму

Рецепт зажадає від вас мінімум часу і знань в кулінарії

Якщо як варто покопатися в рецептах сезонних заготовок, можна відшукати доволі апетитні салати на зиму. І останні дні літа - самий час, щоб зайнятися консервацією. Раніше ми розглядали кабачки по-корейськи та салат кубанський з помідорів і капусти. А сьогодні розглянемо рецепт "Лінивого вогника" з баклажанів.

Цей рецепт ми обрали не просто так. Адже саме 20 серпня відзначається всесвітній день ліні. Салат на зиму з кабачків "Лінивий вогник" вимагатиме від вас мінімум часу та знань в кулінарії. А разом з цим в холодні сезони закуска стане незамінною до м'яса, страв з картоплі або рису. Давайте-но подивимося, що нам знадобиться для його приготування.

Салат на зиму з баклажанів складається з восьми простих інгредієнтів

  • Баклажани (5 кг)
  • Помідори (1 кг)
  • Перець болгарський (800 г)
  • Перець гіркий (8 шт)
  • Часник (300 г)
  • Сіль 2 щіпки + 1 ст. ложка
  • Масло рослинне (500 мл)
  • Оцет 6% (200 мл)

Перед тим як починати збирати інгредієнти, варто визначитися з бажаною кількістю салату. Зазначена кількість інгредієнтів пропонується з розрахунку на п'ять літрових банок. Отже, почнемо готувати.

Для приготування салату на зиму з баклажанів нам знадобляться лише шість послідовних кроків.

Крок 1: Миємо баклажани, відрізаємо корінці та нарізаємо їх кільцями. Розміщуємо в будь-яку зручну велику миску. Ретельно солимо, перемішуємо та залишаємо на одну годину.

Крок 2: Чистимо часник і болгарський перець. Гострі перці залишаємо цілими, відрізаємо тільки плодоніжки, адже саме насіння додасть нашому зимовому салату пікантності. Миємо помідори, розрізаємо їх на чотири частини.

Крок 3: Гострий і солодкий перець, часник та помідори пропускаємо через м'ясорубку або просто подрібнюємо блендером.

Крок 4: Готові овочі поміщаємо до каструлі, додаємо рослинне масло і ставимо посудину на вогонь. Доводимо до кипіння.

Крок 5: Зливаємо рідину з баклажанів під сіллю. Добре промиваємо їх холодною водою. Додаємо їх до каструлі з овочевою сумішшю і ретельно перемішуємо. Робимо маленький вогонь і варимо ще 30 хвилин.

Крок 6: Наповнюємо стерилізовані салатом, закриваємо кришками, закочуємо.

Ну от і все. На цьому наш салат на зиму з баклажанів готовий. Зберігати його варто в темному прохолодному місці, куди не буде проникати сонце. Смачного!

  • Читайте також на The Lime покроковий рецепт малосольних огірків, який дозволить вам зробити їх пружними та хрусткими.
  • А також прості поради, як приготувати домашнє вино з полуниці. Для простого в приготуванні напою вам знадобиться лише цукор, свіжа полуниця і вода.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Маша Єфросиніна показала наймоднішу куртку цієї весни: стильний хіт 2024 року

Відома ведуча Маша Єфросиніна продемонструвала стильний образ на весну із замшевою курткою бомбером, яку вважають модним трендом  

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей