Деруни - страва, знайома багатьом з нас з самого дитинства. Але не всі знають, що звичні ласощі можна урізноманітнити, додавши до них всього кілька інгредієнтів.
Картопляні млинці зі сметаною люблять майже всі. Але що робити, якщо така звичайна подача вже трохи набридла? На допомогу прийде наш оригінальний рецепт. Головна особливість такого приготування в тому, що все робиться дуже швидко і легко. Тому з завданням впораються як досвідчені кулінари, так і новачки цієї справи.
Для приготування нам будуть потрібні прості інгредієнти: картопля (2 шт), сир (20 г), куряче яйце, зелень (2-3 гілочки), молоко середньої жирності (100 мл), борошно пшеничне вищого гатунку (2 ст. л.), рослинне масло для смаження, сіль (за смаком).
Крок 1: Картоплю очистити, помити і натерти на тертці.
Крок 2: Покласти картоплю в миску, залити молоком і накрити харчовою плівкою.
Крок 3: В окремій ємності змішати натертий на тертці сир, яйце і дрібно нарізану зелень.
Крок 4: Акуратно додати в цю суміш борошно.
Крок 5: Терту картоплю ретельно віджати і теж покласти в масу.
Крок 6: Все ретельно перемішати і викладати на сковороду столовою ложкою.
Крок 7: Обсмажувати деруни з двох боків до золотистої скоринки.
Крок 8: Викласти готові деруни на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Крок 9: Подати на стіл зі сметаною або іншим соусом.
- Читайте також на The Lime не менше простий рецепт апетитного торта з кабачків з помідорами під сиром.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками та зеленню. Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити